ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μποναμάς» της κυβέρνησης σε Τριφυλία και Οιχαλία για την ύδρευση!

0

Λύση στο θέμα της λειψυδρίας που αφορά 2 Δήμους της Μεσσηνίας έδωσε με έκτακτες ενισχύσεις η Κυβέρνηση, καθώς οι Δήμοι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υλοποίησαν έργα που αφορούν την εξασφάλιση ποσοτήτων ύδρευσης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων υποδομής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους. Σε ό,τι αφορά την Μεσσηνία τα ποσά κατανέμονται στον Σύνδεσμο Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» Μεσσηνίας 160.000 και στον Δήμο Οιχαλίας 200.000.

Στην Τριφυλία μάλιστα η Δημοτική αρχή, στην ουσία οδήγησε σε παραίτηση τον πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Αναστάσιο Αδρακτά, λόγω των φαινομένων λειψυδρίας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αιρετού ο οποίος προσπάθησε να λύσει τον γόρδιο δεσμό των οφειλών και των μελετών που δεν έχουν επικαιροποιηθεί.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply