ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ζεστό» χρήμα στην αγορά κατά τη λογική του… καρότου με το μαστίγιο!

0

ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Μπορεί να κόπηκαν μισθοί, συντάξεις και δώρα, μπορεί η πραγματική ανεργία να έχει χτυπήσει κυριολεκτικά «κόκκινο», λεφτά όμως υπάρχουν… και θα διατεθούν σύντομα, «χρυσώνοντας» το χάπι της ανέχειας των πολιτών, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πραγματικά, ανίατη… Ο λόγος, για το κοινωνικό μέρισμα, συνολικού ποσού 720 εκατ. ευρώ για την εφάπαξ παροχή κοινωνικού χαρακτήρα, προς στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών, την επιστροφή κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης στις συντάξεις για το διάστημα  από 1η Ιανουαρίου 2012 ως 30 Ιουνίου 2016 που εκτιμάται σε 315 εκατ. ευρώ καθώς και την καταβολή ποσού 360 εκατ. ευρώ για την κάλυψη κόστους παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Το συνολικό ποσό εκτιμάται σε 1,4 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με πολλοί να είναι εκείνοι, οι οποίοι ύστερα από την υπερφορολόγηση, τα νέα δεδομένα στις ασφαλιστικές εισφορές και την παρατεταμένη ύφεση, θα προτιμούσαν αντί των χρημάτων αυτών, να λαμβάνονταν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης και να καταβαλλόταν ουσιαστική προσπάθεια, για την επιστροφή της χώρας και των πολιτών στην κανονικότητα.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 21 ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Το περίφημο κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Κοινωνικής Πρόνοιας Δημήτρη Καρέλα, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, στις 20 ή το αργότερο στις 21 Δεκεμβρίου. Ο κ. Καρέλας ανέφερε πως σε περίπτωση λάθους, μπορεί να υποβληθεί νέα αίτηση και πως προστέθηκε και σχετικό πεδίο στην πλατφόρμα, για την προσθήκη του νέου τέκνου που γεννήθηκε μέσα στο 2017. Σχετικά με τους φιλοξενούμενους τόνισε ότι πρέπει να μπουν με τα δικά τους στοιχεία στην πλατφόρμα (από δικό τους τερματικό) και αμέσως ειδοποιούνται ότι πρέπει να προβούν στη συναίνεση της δήλωσης και της ορθότητας των στοιχείων με αυτόν που τους φιλοξενεί. Αξίζει να σημειωθεί πως αίτηση, δεν είναι υποχρεωτικό να υποβάλουν οι συνταξιούχοι άνω των 70 ετών και πως η προθεσμία υποβολής, λήγει στις 12 Δεκεμβρίου.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Την ίδια περίοδο, «ζεστό» χρήμα, αν και μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θα… πέσει στην αγορά και από τους αγρότες, οι οποίοι θα εξοφληθούν την επιδότηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπάρχει μεγάλη βεβαιότητα για την ομαλή εκτέλεση του χρονοδιαγράμματος, προκειμένου να περάσουν καλύτερα τις γιορτές και οι παραγωγοί. Μάλιστα, το χρονικό διάστημα για την καταβολή των ενισχύσεων προσδιορίζεται από τις 18 έως τις 20 Δεκεμβρίου, με τους αγρότες να λαμβάνουν το υπόλοιπο 30% της αξίας της βασικής ενίσχυσης, αλλά και το Πρασίνισμα, το οποίο θα μοιραστεί σε όλους τους δικαιούχους, παλιούς και νέους.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply