ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συναντήσεις της Φώφης με Θεοδωράκη – Καμίνη και Ανδρουάκη για το νέο «Κίνημα Αλλαγής»

0

Την ονομασία «Κίνημα Αλλαγής» προτείνουν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον νέο προοδευτικό φορέα που θα συγκροτηθεί με το ιδρυτικό συνέδριο, το οποίο προγραμματίζεται για τις αρχές της άνοιξης. Μέχρι τότε τα δύο κόμματα παραμένουν στη Βουλή με την ονομασία Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.

Η πρόταση των δύο αρχηγών συμφωνήθηκε στη 45λεπτη συνάντηση που είχαν στο γραφείο της κ. Γεννηματά στη Βουλή.

Ακόμη, συμφώνησαν, την επόμενη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, να συνεδριάσουν από κοινού οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων μαζί με τα Πολιτικά Συμβούλια των δύο σχηματισμών.

Η δράση των βουλευτών θα συντονίζεται από ενιαίο συντονιστικό συμβούλιο, στο οποίο θα μετέχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και των δύο κομμάτων.

Η Φ. Γεννηματά και ο Στ. Θεοδωράκης δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν ενωτικά και να ανταποκριθούν στο αίτημα των 210.000 πολιτών που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, με στόχο η προοδευτική παράταξη να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό.

«Δεν θα είναι είδηση οι συναντήσεις μας πια, θα είναι κάτι συνηθισμένο. Προχωράμε σ’ ένα μεγάλο ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο που θα εκφράσει όλες τις δυνάμεις», τόνισε η κ. Γεννηματά.

«Ισχυρή αντιπολίτευση επί δύο, μία φωνή. Ένα μεγάλο συνέδριο για κάτι νέο, για ένα ενιαίο κόμμα», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Η Φώφη Γεννηματά έχει προγραμματίσει για το μεσημέρι της Τετάρτης, συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και την Παρασκευή το μεσημέρι, με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αναμένεται να ολοκληρώσει τις επαφές της με τους συνυποψηφίους της και τα κόμματα και κινήσεις που εμπλέκονται στο εγχείρημα με στόχο να σχηματισθεί ένα πολιτικό όργανο, το οποίο, μια Πολιτική Γραμματεία, που θα καθοδηγεί την πορεία της παράταξης μέχρι την ολοκλήρωση του συνεδρίου.

 

Leave a Reply