ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ληστοσυμμορία τσιγγάνων με έναν 20χρονο και 2 ανηλίκους “τσίμπησε” η Αστυνομία

0

Στα χέρια  της Αστυνομίας βρίσκονται από το βράδυ της Τρίτης, δύο ανήλικοι τσιγγάνοι και ένας 20χρονος ομόφυλός τους, οι οποίοι είχαν γίνει… ο φόβος και ο τρόμος καταστηματαρχών κυρίως, στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, ειδικά στον πρώην δήμο Θουρίας, καθώς… μπούκαραν και έπαιρναν ό,τι έβρισκαν!
Η συμμορία, από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι και λίγο πριν τη σύλληψη των μελών της, σε λιγότερο δηλαδή από ένα μήνα, είχε προλάβει να κλέψει 7 μαγαζιά, αποσπώντας χρήματα, αλλά και αντικείμενα, όπως ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα εργαλεία, ενώ είχε αποπειραθεί να ληστέψει ακόμη τρία. Η τελευταία «δουλειά» έγινε τη Δευτέρα, μια ημέρα πριν τη σύλληψή τους, όταν μπήκαν σε κατάστημα και έκλεψαν χρήματα και δύο αεροβόλα όπλα, τα οποία στη συνέχεια βρέθηκαν και επεστράφησαν στον επαγγελματία.
Αυτό, δεν είναι το πρώτο περιστατικό με συμμετοχή σε ληστοσυμμορία και ανήλικων τσιγγάνων και φυσικά, κάθε άλλο παρά η πρώτη φορά που έχουμε αναφερθεί στην παραβατικότητα των συγκεκριμένων ατόμων και το γεγονός ότι αποτελούν… κράτος εν κράτει! Δυστυχώς, η ψηφοθηρική πολιτική της διανομής επιδομάτων, κάθε άλλο παρά μπορεί να τους συνετίσει, καθώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την πραγματική τους ένταξη στην υπόλοιπη κοινωνία, για την ουσιαστική διαπαιδαγώγησή τους και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής, προκειμένου να έχουν άλλες προσλαμβάνουσες και να αποφευχθεί όσο γίνεται ο κίνδυνος… ροπής τους στην παραβατικότητα! Η επαιτεία, το γεγονός ότι τα παιδιά τους, δεν φοιτούν στις υποχρεωτικές βαθμίδες της εκπαίδευσης και άλλα πολλά ζητήματα, απ’ όπου και πηγάζει το… μετέπειτα κακό, παραμένουν ατιμώρητα στην περίπτωσή τους, με την κοινωνία, έντρομη απλώς να παρακολουθεί τις συνέπειες!!!

Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply