ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο ζενίθ η ελαιοσυγκομιδή στην Τριφυλία: Εξαφανίζονται από… ελαιοπερίβολα σακιά με ελιές και ελαιόπανα!

0

Καθώς η ελαιοσυγκομιδή βρίσκεται στο αποκορύφωμά της αυτές τις ημέρες, ταυτόχρονα αυξήθηκαν και τα κρούσματα κλοπών από ελαιοπερίβολα στην περιοχή της Τριφυλίας, με περιστατικά που είτε καταγγέλλονται στις Αρχές είτε απλά αποσιωπούνται.

Στη πρώτη περίπτωση ο αναγνώστη μας από τα Φιλιατρά Νίκος Β., μας τόνισε ότι μόλις ολοκληρώθηκε η συγκομιδή το ελαιοτριβείο πρόλαβε να πάρει τα περισσότερα σακιά με ελαιόκαρπο από το χωράφι και τα υπόλοιπα λόγω της προχωρημένης ώρας την επόμενη ημέρα το πρωί. Όταν όμως ο ιδιοκτήτης πήγε στο χωράφι να βοηθήσει τον οδηγό του τρακτέρ για την συλλογή των σακιών διαπίστωσε ότι ήταν άφαντα, καθώς είχαν… κάνει φτερά!

ΚΑΝΟΥΝ… ΦΤΕΡΑ ΣΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟ!

Σε άλλη περίπτωση κοντά στην περιοχή της Σπηλιάς άλλος παραγωγός περίμενε λόγω των βροχοπτώσεων την συλλογή των σακιών ελιάς σε κοντινό ελαιοτριβείο, καθώς την δεύτερη ημέρα της συγκομιδής τα περισσότερα σακιά έκαναν… φτερά! Μάλιστα οι άγνωστοι δράστες όταν βρουν ευκαιρία αφαιρούν από τις καλλιέργειες ό,τι βρουν όπως ελαιόπανα ή εργαλεία αν τυχόν έχουν ξεχαστεί από τους ιδιοκτήτες τους!

Αρκετοί ιδιοκτήτες δεν καταγγέλλουν τις απώλειες στην Αστυνομία, καθώς αναπληρώνονται μερικώς από τους παραγωγούς ως το τέλος της συγκομιδής, αλλά αυτό που τους στοιχίζει και φοβούνται περισσότερο είναι να χάσουν τον κόπο, τα μεροκάματα και τον ιδρώτα τους.

Σε μια περίπτωση στην περιοχή της Χώρας επί του εθνικού δρόμου κλάπηκαν ελαιόπανα, ενώ στην ίδια περιοχή είχαν αφαιρεθεί τσουβάλια με ελιές. Ελαιόπανα έκαναν… φτερά και σε περιοχή των Φιλιατρών όπως τόνισε αναγνώστης μας από συγγενικά του πρόσωπα, ενώ οι περισσότεροι προτιμούν να μεταφέρουν αμέσως τα σακιά στο ελαιοτριβείο φοβούμενοι την απώλειά τους.

ΞΕΦΡΑΓΚΟ ΑΜΠΕΛΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ

Τα παλιά χρόνια θυμίζουμε ότι λόγω της μεγάλης συγκομιδής όπου ο πρωτογενής τομέας αποτελούσε κύρια πηγή εισοδήματος υπήρχε τμήμα Αγροφυλακής η οποία μάλιστα διατηρούσε γραφείο στην Κυπαρισσία και σε άλλες πόλεις, αλλά σταδιακά καταργήθηκε λόγω ενσωμάτωσης με την Αστυνομία. Πάντως επειδή πέρυσι είχαν σημειωθεί και κλοπές ελαιοραβδιστικών εργαλείων, οι ελαιοπαραγωγοί ας έχουν όλοι το νου τους……

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply