ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χιλιάδες οι πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν ρεύμα και νερό! – Δεν προχωρά άμεσα σε διακοπές ύδρευσης η ΔΕΥΑΚ

0

Οχι μόνο  το μέρισμα, το ΚΕΑ και η επιδότηση, αλλά ούτε… το τζόκερ, δε φτάνει για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους και τα υπέρογκα έξοδα, πολλοί Έλληνες στον καιρό της κρίσης, οι οποίοι προκειμένου να μη λείψουν από το σπίτι τους τα άκρως απαραίτητα, αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τους λογαριασμούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και δυστυχώς, άκρως απογοητευτικό για τη σύγχρονη καθημερινότητα, το πρόσφατο περιστατικό  στην Καλαμάτα, όπου μια αξιοπρεπής τριμελής οικογένεια, είχε μείνει χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα το ένα από τα τρία ανήλικα παιδιά, για να διαβάσει και να… διασκεδάσει τα σκοτάδια τους, άναψε κερί που έκανε το σπίτι, παρανάλωμα του πυρός. Αυτή, δεν είναι η πρώτη οικογένεια με οικονομικές δυσκολίες, ούτε μια από τις λίγες εξαιρέσεις εκείνων που δεν έχουν ρεύμα! Οι διακοπές που επίκεινται και στην Καλαμάτα, αμέτρητες και δυστυχώς, δεν αφορούν μόνο σε εξοχικές κατοικίες ή επιχειρήσεις… διακοπές, ρεύματος και σύντομα και νερού, καθώς μόνο στο Δήμο Καλαμάτας, οι οφειλές ξεπερνούν τις 6.000!
Η ΔΕΥΑΚ, διακόπτει για μισή μόνο ώρα την παροχή, ώστε να επικοινωνήσουν οι οφειλέτες με την επιχείρηση και να προχωρήσουν σε διακανονισμό. Διακοπές δεν έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, όμως προφανώς αυτό το μέτρο, δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί για πάρα πολύ…  «Δεν έχει γίνει καμία διακοπή, καμία αφαίρεση υδρομέτρου μέχρι σήμερα που μιλάμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Δημήτρης Βεργόπουλος και συνέχισε: «Γίνονται προειδοποιητικά γυρίσματα του διακόπτη, τα οποία σε μισή ώρα τίθενται ξανά σε λειτουργία, ώστε οι πολίτες που οφείλουν, να επικοινωνήσουν με τη ΔΕΥΑΚ και να ενημερωθούν για όλους τους τρόπους που μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουν, ώστε να λύσουν ένα χρόνιο πρόβλημα οφειλής, που μπορεί να προκύπτει είτε από αμέλεια, είτε λόγω οικονομικής δυσκολίας», τόνισε ο Δημήτρης Βεργόπουλος, σημειώνοντας πως έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιπτώσεων, με ειδική μέριμνα στους οικονομικά αδύναμους. Ενδεικτική της κατάστασης, είναι η εικόνα που καταγράφεται καθημερινά στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, όπου προσέρχονται πάνω από 50 άτομα και γίνονται τουλάχιστον 15 με 20 ρυθμίσεις. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι οφειλές, ξεκινούν από 200 ευρώ και φτάνουν μέχρι και πολύ υψηλά ποσά, με τον κίνδυνο προς το παρόν ωστόσο να μείνουν χωρίς νερό, να μην ελλοχεύει.

deyak-bergopoulos

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας, εκτός από το ζήτημα της… ελάφρυνσης των οικονομικά αδύναμων, μεριμνά και για την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες, με το θέμα αυτό να ταλανίζει πολλές περιοχές και να βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών Δήμων, ύστερα και από όσα σημειώθηκαν στη Μάνδρα της Αττικής. «Ξεκινά άμεσα ένα έργο 300.000 ευρώ από πόρους της ΔΕΥΑΚ, παροχέτευσης ομβρίων σε διάφορες περιοχές της πόλης, όπως στην οδό Πλαστήρα, όπου τα νερά εκεί πλημυρίζουν και πλέον θα μεταφέρεται μέρος αυτών, με αγωγούς, ώστε να αποσυμφορίζεται η περιοχή», δήλωσε ο κ. Βεργόπουλος, επισημαίνοντας πως από τον Ιούνιο, τα φρεάτια καθαρίζονται διαρκώς, με τρία συνεργία, τα οποία συντηρούν όλες αυτές τις υποδομές. «Ποτέ τα 8.000 φρεάτια της Καλαμάτας, δε θα είναι ταυτόχρονα σε άριστη κατάσταση, όμως καθημερινά υπάρχουν τρία συνεργία που φροντίζουν για τη συντήρηση και την καλή λειτουργία τους, γι’ αυτό και δεν είχαμε τόσο πολλά προβλήματα με τις πρόσφατες νεροποντές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, που στάθηκε και στα ρέματα, που αποτελούν το νούμερο ένα αίτιο, πονοκεφάλου φορέων και πολιτών. «Όσον αφορά στα ρέματα, έχουμε ήδη  κάνει πάρα πολλές παρεμβάσεις και αυτήν την περίοδο, ολοκληρώνεται μια ακόμη εργολαβία που αφορά σε σημεία όπου είχε προκύψει βλάστηση ή φερτά υλικά, ώστε και αυτά τα σημεία να λειτουργούν άριστα», δήλωσε ο κ. Βεργόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και σε νέα έργα που έχουν προγραμματιστεί, καθώς και στο «καυτό» θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού και της λυματολάσπης.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ  ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΣΤΗ ΜΟΛΑΚ

«Έχουμε ήδη έγκριση χρηματοδότησης για επισκευές στη Μονάδα Λιπασμπατοποίησης Καλαμάτας (ΜΟΛΑΚ) για επεξεργασία της παλιάς λυματολάσπης. Ήδη έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και μετά τις επισκευές και την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας από την Πυροσβεστική, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, θα ξεκινήσει η επεξεργασία», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενέργεια για την ανακούφιση της περιοχής, η οποία αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το  Πάσχα. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί και έργα υδροδότησης και συγκεκριμένα, στην περιοχή του πρώην σκουπιδότοπου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, για το οποίο ήδη υπάρχει ανάδοχος και θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ έχει εγκριθεί και η μελέτη για ένα ακόμη έργο στην περιοχή Αγίου Φανουρίου.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Στο μεταξύ, λίγο πριν την καθορισμένη συνέντευξη Τύπου του πρόεδρου της επιχείρησης, Δημήτρη Βεργόπουλου, εργαζόμενοι και μέλη του Σωματείου, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση  της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ. Οι εργαζόμενοι, ζητούν οι θέσεις του προσωπικού στο νέο Οργανισμό, να ανέρχονται σε 110, όσες ήταν και το 2009, πριν επεκταθούν οι αρμοδιότητες της ΔΕΥΑΚ και στους πρώην καποδιστριακούς Δήμους, με τον πρόεδρο να δηλώνει πως η τροποποίηση θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου και να μη σχολιάζει τα της κατάληψης. Όπως σημείωσε επίσης ο κ. Βεργόπουλος, ο οποίος τελικά συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους στα γραφεία της επιχείρησης στο ισόγειο, ήδη έχουν εγκριθεί 13 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό και άμεσα θα γίνει η τροποποίηση, ώστε να εκσυγχρονιστεί η επιχείρηση και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις λειτουργίας της.

Leave a Reply