ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου για τον “Φιάκα” του ΔΗΠΕΘΕΚ

0

“Ο Φιάκας”, η νέα παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, σε σκηνοθεσία Φίλιππου Σοφιανού θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Η κωμωδία του Δημοσθένη Μισιτζή θα κάνει πρεμιέρα στο ΔΗΠΕΘΕΚ την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ενώ οι παραστάσεις κατά την εορταστική περίοδο θα δοθούν στις 22 Δεκεμβρίου, καθώς και στις 23, στις 26 και στις 29 Δεκεμβρίου, μα και στις 30 του μήνα, όπως και στις 2 Ιανουαρίου 2018.

Κατά τα λοιπά, το έργο θα παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και την Κυριακή στις 10 μ.μ. μέχρι τις 4 Μαρτίου.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν η Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Αναστασία Μπελογιάννη και ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε ότι την κωμωδία αυτή του 1870 θα αποδώσουν οι εξής ηθοποιοί: Φίλιππος Σοφιανός, Κώστας Χαλκιάς, Ματθίλδη Μαγγίρα, Όλγα Αλεξανδροπούλου και Άρης Tσαμπαλίκας. Τα σκηνικά και κοστούμια επιμελείται ο Γιάννης Μετζικώφ.

Ο κ. Σοφιανός, που κατάγεται από το Πεταλίδι, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για τη συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕΚ, τονίζοντας ότι το έργο είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα, «σε γλώσσα που πρέπει να διατηρηθεί, γιατί είναι οι πηγές μας». Το μεγάλο στοίχημα είναι να επικοινωνηθούν τα μηνύματα του έργου στο κοινό σ’ αυτή τη γλώσσα, ενώ το δεύτερο στόχο συνιστά η ψυχαγωγία, δηλαδή «να κάνει το κοινό ένα διάλειμμα από το σκληρό ενεστώτα», όπως επεσήμανε ο κ. Σοφιανός.
Η κα Μπελογιάννη και ο κ. Σοφιανός ευχαρίστησαν το ξενοδοχείο Elite και τον επιχειρηματία Ανδρέα Ζαγάκο, αντίστοιχα, για την παροχή φιλοξενίας και εστίασης προς τους ηθοποιούς.


 

Ο Φιάκας προσπαθεί να πλησιάσει την πλούσια Ευανθία με την υπόσχεση του γάμου για να ανελιχθεί κοινωνικά. και να εξοφλήσει τα χρέη του. Βοηθός στα σχέδιά του είναι ο κουτοπόνηρος υπηρέτης του. Η Κοκκώνα Φρόσω,θεία της Ευανθίας είναι βοηθός της. Τον κυνηγούν οι δανειστές του κι εκείνος σπεύδει να στείλει επιστολή στην Ευανθία για να της ανακοινώσει πως πτώχευσε και να τον λυπηθεί. Ενόψει της επίσκεψής της στήνουν σκηνικό αφέντης και υπηρέτης για να την υποδεχθούν καταλλήλως: η Ευανθία ανακαλύπτει μια επιστολή στην οποία προσφωνείται ο Φιάκας βαρόνος Ερρίκος δε Μαστερχάζουζεν του Βερολίνουκαι το κάνει όλο αυτό για να δοκιμάσει την αγάπη της Ευανθίας. Εκείνη φεύγοντας του αφήνει μια επιστολή με χρήματα. Τα δίνει ο Φιάκας στον υπηρέτη του να τα παίξει στο χρηματιστήριο. Οι δανειστές πάλι τον κυνηγούν. Η Ευανθία δηλώνει ενθουσιασμένη στην θεία της για τον μέλλοντα σύζυγό της και την αρχοντική οικογένειά του. Ο Φιάκας με τον υπηρέτη του επισκέπτονται το σπίτι της Ευανθίας και της λένε πως έλαβαν δήθεν τηλεγράφημα από το Βερολίνο πως έγινε ο Φιάκας υπουργός. Μεταξύ τους οι δύο άντρες μιλούν γερμανικά με αστείο αποτέλεσμα. Τελικά εμφανίζονται οι δανειστές και η απάτη αποκαλύπτεται.

Leave a Reply