ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ηχηρό «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου και «ναι» υπό όρους σε σύμπραξη με ιδιώτες (ΣΔΙΤ) από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο

0

ΑΙΧΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΔΙΤ ΑΛΑ… ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

Τη δέσμευση ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας δε θα περάσει σε χέρια ιδιωτών, εξέφρασε επισκεπτόμενος τον κρατικό αερολιμένα, ο Μεσσήνιος βουλευτής και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο κ. Κατρούγκαλος, επεσήμανε μάλιστα, πως η χώρα επανέρχεται σε ρυθμούς κανονικότητας και θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και τις μεταφορές, τονίζοντας πως σημαντικός σε αυτήν την κατεύθυνση θα είναι και ο αναπτυξιακός ρόλος του αεροδρομίου. «Μετά τις δυσκολίες των… βουνών, αν θα χρεοκοπήσουμε δηλαδή ή όχι, έχει απομένει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες των… κοιλάδων, πως δηλαδή θα μπορέσουμε να έχουμε ένα παραγωγικό μοντέλο που δε θα βασίζεται στο δανεισμό όπως στο παρελθόν, αλλά  στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα», δήλωσε με νόημα ο κ. Κατρούγκαλος, κάνοντας ειδική αναφορά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. «Πρώτα πρέπει να βασιστούμε στον πλούτο της γης μας, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα να έχουμε μια ελαφριά βιομηχανία, ώστε να τυποποιείται το λάδι μας και να μην πηγαίνει χύμα στην Ιταλία, ύστερα στη θέση της χώρας, που μπορεί να γίνει κόμβος για μεταφορές και ιδίως στον τουρισμό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος όσον αφορά στο θέμα της ανάπτυξης του αεροδρομίου της πόλης μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ξεκαθάρισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί, μόνο αν η τελική σύμβαση είναι υπέρ του δημοσίου, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά της Περιφέρειας, τονίζοντας πως στην πραγματικότητα, η ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια, είναι για την κυβέρνηση, συμβιβασμός.

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΔΙΤ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ

«Εμείς διαφωνούμε με τη λογική της Περιφέρειας, καθώς δίνουμε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Δεν επικεντρωνόμαστε τόσο, στη λειτουργία της ιδιωτικής αγοράς, όπως η Περιφέρεια, αλλά μπορούμε να έχουμε συνέργειες σε όλα τα επίπεδα. Δεν εννοώ ΣΔΙΤ όπως αυτή που περιγράφει η Περιφέρεια, άλλωστε και στα σκουπίδια, συμβιβαστήκαμε δεν είχαμε εξαρχής τη λογική της Περιφέρειας», ανέφερε με νόημα μιλώντας στην τηλεόραση Best και τον Κώστα Τσερεντζούλια ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος στάθηκε και στα του… σκανδάλου της πώλησης οπλικών συστημάτων!

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

«Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να «πουλήσει» την καταστροφολογία στο επίπεδο της οικονομίας, όπως έκανε στο παρελθόν, καθώς η χώρα μπαίνει στην κανονικότητα και σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, κι έτσι θέλει να δημιουργήσει σκάνδαλο. Να δημιουργήσει σκάνδαλο, μια παράταξη που ήταν μπλεγμένη σε πραγματικά σκάνδαλα. Η Siemens ξέρουμε ότι ήταν πραγματικό σκάνδαλο», σημείωσε ο κ. Κατσρούγκαλος και συνέχισε. «Το όλο ζήτημα, έγκειτο από την αρχή στο αν το φυσικό πρόσωπο που διαπραγματεύτηκε για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας, ήταν μεσάζοντας ή αν εκπροσωπούσε ως πληρεξούσιος τη Σαουδική Αραβία. Τα χρήματα από το ένα κράτος, θα πήγαιναν κατευθείαν στα ταμεία του άλλου, όπως και ο εξοπλισμός, καθώς υπήρχε πληρεξούσιο, αλλά και τα έγγραφα από το υπουργείο Άμυνας. Όταν δε αυτό κατατέθηκε, μαζί με τα επιβεβαιωτικά έγγραφα του εκεί υπουργείου, επειδή δεν είχαν τι άλλο να πουν, αναφέρθηκαν στην κακή μετάφραση και την απόδοσή του από τα αραβικά στα αγγλικά», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος έκανε ακόμη αναφορά στην τροχιά ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα, με αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, των εξαγωγών και των άμεσων ξένων επενδύσεων, το μέρισμα που όπως είπε δεν αρκεί, τις νέες θέσεις εργασίας και την προσπάθεια άρσης των όποιων αδικιών. Νωρίτερα, από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ο κ. Κατρούγκαλος, αφού είπε ηχηρό όχι στην ιδιωτικοποίησή του, αναφέρθηκε σε εκείνη, μέρους της ΔΕΗ.

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΡΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

«Στη Μεγαλόπολη, είχα επικοινωνία με εργαζόμενους που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση και τους εξήγησα ότι προσπαθήσαμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε το μείζον, να παραμείνει δηλαδή η ΔΕΗ δημόσια και ο βασικός βραχίονας του κράτους, σε αυτόν τον πολύ στρατηγικό τομέα του ενεργειακού σχεδιασμού. Ο κ. Σταθάκης έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για το επιμέρους και πιστεύω ότι στο πλαίσιο αυτό, του ούτως ή άλλως αναγκαστικού σχεδιασμού που κάναμε το 2015, αυτή ήταν η λύση που περιφρούρησε το δημόσιο συμφέρον, χωρίς βέβαια και αυτή, να είναι η λύση που θα επιλέγαμε μόνοι μας, αν δεν είχαμε τις μνημονιακές υποχρεώσεις», παραδέχθηκε ο Μεσσήνιος αναπληρωτής υπουργός, κάνοντας λόγο για συμβιβασμό.

Leave a Reply