ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλειστηριασμοί, λιμάνι Κυπαρισσίας  κ.ά.

0

ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ αμφιβολία πως οι πλειστηριασμοί είναι ίσως το σημαντικότερο θέμα των τελευταίων ημερών και η κυβέρνηση οφείλει να το αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα και με τις λιγότερες συνέπειες για τους πολίτες.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ δεν είναι καθόλου ευχάριστη ούτε και εύκολα διαχειρίσιμη.

ΟΤΑΝ μάλιστα υπάρχει και η συνεχής κινδυνολογία στα όρια της κινδυνολαγνείας από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα για τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

ΤΟ ΘΕΜΑ δυστυχώς προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο και αυτό η αντιπολίτευση το γνωρίζετε και το εκμεταλλεύεται αδίστακτα.

ΑΛΛΑ το ζήτημα δεν είναι τι κάνει η αντιπολίτευση αλλά τι κάνει η κυβέρνηση, η οποία θέλει να ισχυρίζεται ότι νοιάζεται τους πολίτες.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ δραστικές παρεμβάσεις εκ μέρους της υπέρ των πολιτών άμεσα, πριν να είναι αργά.

ΣΤΑ… ΒΡΑΧΙΑ το λιμάνι  της Κυπαρισσίας;

ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ σε άρθρο του στη «ΦΩΝΗ», ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος προ ημερών.

Η ΑΠΟΡΙΑ του, δεν είναι μόνο δική του βέβαια, για όσους γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του Κυπαρισσιακού λιμανιού που παραμένει αναξιοποίητο και προβληματικό όλα  αυτά τα χρόνια.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Πελοποννήσου δηλώνει εγγυήτρια για το λιμάνι της Κυπαρισσίας αν δεχτούμε τα όσα ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκο Πατσαρίνο.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ π;ώς αντιλαμβάνονται στην Κυπαρισσία αυτή την εγγύηση αλλά είναι γεγονός πως το ζήτημα του λιμανιού της Κυπαρισσίας «σέρνεται» και «δέρνεται» χρόνια τώρα και μόνο λύση δεν έχει δοθεί.

ΚΙ ΟΤΑΝ αναφέρομαι σε λύση ενώ σταθερή και μόνιμη και όχι τα γνωστά ημίμετρα που αποδεικνύονται συνεχώς αναποτελεσματικά.

ΕΓΓΥΗΣΗ είναι μόνο οι οριστικές λύσεις.

***

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ μέσα από τα δικά του λόγια στο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά που πρόσφατα κυκλοφόρησε, φάσκει και αντιφάσκει όπως το συνήθιζε άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της μακράς πολιτικής του διαδρομής.

ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ η αφήγηση του στο βιβλίο είναι συναρπαστική και τα όσα αναφέρει αποτελούν αναπόσπαστες ψηφίδες από το παζλ της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας για περισσότερο από μισό αιώνα.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  με όσα αναφέρει δεν χαρίζεται σε κανένα κυρίως στον Ανδρέα Παπανδρέου και στον  Κωνσταντίνο Καραμανλή γι’ αυτό άλλωστε και οι επιδράσεις που προέκυψαν ιδιαίτερα από τη Καραμανλική πλευρά.

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ενδιαφέρον πάντως αναμένεται ο δεύτερος τόμος (ο πρώτος σταματάει στα 1974 και τα όσα λέει για τα πρόσωπα που και σήμερα βρίσκονται στο προσκήνιο.

ΘΑ ΕΧΕΙ ενδιαφέρον παρεμπιπτόντως να δούμε και τα όσα λέει για τον Αντώνη Σαμαρά. Αναμένουμε!

***

ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ και καινοτομία θα σταθούν όρθιες οι Μεσσηνιακές επιχειρήσεις, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με το νέο συνδυασμό «Μεσσηνία –Καινοτομία», Βαγγέλης Ξυγκώρος, μιλώντας στην Κυπαρισσία αλλά και όπου αλλού έχει μιλήσει αυτό τον καιρό, ενόψει των επιμελητηριακών εκλογών.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ που γνωρίζω το Βαγγέλη κι όσες φορές έχω συζητήσει μαζί του, μπορώ να πω ότι έχω διαπιστώσει την εξωστρεφή του διάθεση και το ενδιαφέρον του για καινοτόμες ιδέες που άλλωστε τις αποδεικνύει συνεχώς και στην επιχειρηματική του δραστηριότητα.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ είναι ευπρεπής ως άνθρωπος κι αυτό είναι το σημαντικότερο, όπως καταλαβαίνετε.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply