ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία χθες βράδυ η εκδήλωση για τους εκατοντάδες εθελοντές της Καλαμάτας

0

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Καλαμάτα, η εκδήλωση του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Στην εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο της πόλης, ο Δήμος τίμησε τους εκατοντάδες εθελοντές, οι οποίοι βοηθούν το συνάνθρωπο και την ίδια την πόλη.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

«Ο εθελοντισμός, είναι από τις πιο ευγενικές εκδηλώσεις της ανθρώπινης φύσης και είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι στην πόλη της Καλαμάτας δραστηριοποιούνται εκατοντάδες εθελοντές σε πολλές οργανώσεις», τόνισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος στάθηκε κυρίως, στους εθελοντές στον πολιτισμό. «Οι άνθρωποι αυτοί, βοηθούν το Δήμο Καλαμάτας στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών», ανέφερε ο κ. Νίκας, ο οποίος ευχαρίστησε και τους εθελοντές στην Πολιτική Προστασία και στα κοινωνικά θέματα και ειδικά, σε ότι αφορά στα παιδιά με ειδικές ικανότητες, τα Παιδικά Χωριά SOS, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά τους εθελοντές στο πλαίσιο του Ερυθρού Σταυρού και της Εκκλησίας. Ο δήμαρχος, υπογράμμισε το γεγονός ότι η Καλαμάτα, είναι μία πόλη που δείχνει μεγάλη κινητικότητα και διάθεση από τους κατοίκους της να προσφέρουν βοήθεια όπου χρειαστεί, χωρίς ιδιοτέλεια.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

«Θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτή την προσφορά τους προς την πόλη, προς το συνάνθρωπο, η οποία αποδεικνύεται με κάθε ευκαιρία, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη. Η εκδήλωση αυτή, είναι μια εκδήλωση έκφρασης ευχαριστιών προς τον εθελοντικό κόσμο, για ό,τι προσφέρει και μια υπενθύμιση προς όλους για εθελοντική προσφορά», δήλωσε ο κ. Νίκας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, για το γεγονός ότι ο εθελοντισμός συνεχώς τροφοδοτείται με νέους ανθρώπους, με νέο… αίμα!

ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και επικεφαλής της Επιτροπής Εθελοντισμού Δημήτρης Βεργόπουλος ευχαρίστησε όλους και φυσικά, τους μουσικούς από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και από το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας», οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που είχε σκοπό να τιμήσει τον καθημερινό αγώνα των εθελοντών. «Πρόκειται για ένα ζωντανό κύτταρο που έχουμε την ευλογία να βρίσκεται στην πόλη μας και καθημερινά να βοηθά σε όλες τις δραστηριότητες, με τους αφανείς ήρωες που ονομάζονται εθελοντές», επεσήμανε ο κ. Βεργόπουλος, ευχαριστώντας τους, με τη σειρά του, από καρδιάς.

 

Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply