ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το νόμιμο και ηθικό στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας!

0

ΑΝΟΙΓΟΥΝ αύριο οι κλάπες για τις επιμελητηριακές εκλογές στη Μεσσηνία. Μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Mε τον ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

Αρχής γενομένης αύριο από την Τριφυλία, την Παρασκευή στην Πυλία και το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα, η επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας (όσα μέλη της στέκονται ακόμη όρθια και μπόρεσαν να πληρώσουν τη συνδρομή τους) προσέρχεται στις κάλπες για την εκλογή νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο.

Οι επιλογές είναι δύο ή μάλλον τρείς!

Ενας από τους δύο συνδυασμούς που διεκδικούν τη νίκη θα την κερδίσει, έτσι κι αλλιώς, και η τρίτη, την οποία προτείνει το ΚΚΕ, είναι άκυρο ή λευκό!

ΑΣ ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ στις δύο πρώτες επιλογές που για μένα είναι η εξής μία!

Η επιχειρηματική κοινότητα έχει την ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα.  Ότι στηρίζει τον επιμελητηριακό θεσμό, την ανανέωση και την ανασυγκρότησή του με όρους μέλλοντος! Ταυτόχρονα να καταδικάσει τις πρακτικές του παρελθόντος, τις παλαιοκομματικές μεθόδους και όσους κατά την τελευταία εξαετία υπονόμευσαν, απαξίωσαν και ευτέλισαν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τη στάση, τη δράση και τη συνειδητή απουσία τους και τώρα υποκριτικά και προκλητικά «δεσμεύονται» για την αναστήλωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμού.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ, λοιπόν, στις επιμελητηριακές εκλογές έχει να κάνει με καταδικαστική ψήφο στο «Νέο Επιμελητήριο» και τον επικεφαλής του Γιώργο Γκούμα που αποτελεί και το μεγάλο βαρίδι του συνδυασμού, αλλά δεν είναι το μόνο.

Υπάρχει και η ομάδα εκλεγμένων συμβούλων, που είναι και πάλι υποψήφιοι, οι οποίοι με την καθοδήγηση του Γ. Γκούμα, συνειδητά απαξίωσαν και υπονόμευσαν τη λειτουργία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας είτε με τη συστηματική απουσία τους από τις συνεδριάσεις, είτε με τη θορυβώδη παρουσία τους για να παρακωλύσουν τη λήψη αποφάσεων!  Μάλιστα ο διεκδικητής της προεδρίας με «επαγγελματική» συνέπεια επί  6 χρόνια  ασχολήθηκε γι’ αυτό το σκοπό, ενώ έρχεται τώρα και υπόσχεται… ανασυγκρότηση του Επιμελητηρίου!!!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ κινούμενος στα όρια της νομιμότητας (δεν επέδειξε ποτέ τον ποινικό του μητρώο παρ’ ότι προκλήθηκε), έχει μεγάλο ηθικό πρόβλημα! Ακόμη κι αν είναι νόμιμο να διεκδικεί κάποιος με αθέμιτες έστω πρακτικές την ηγεσία του Επιμελητηρίου, δεν είναι ηθικό ένας μεγαλοφειλέτης του Δημοσίου (με τελεσίδικη καταδίκη) να εμφανίζεται ότι θα αγωνιστεί να… σώσει τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που δίνουν μάχη επιβίωσης κόντρα στις αντιξοότητες που δημιούργησε η κρίση, ενώ αυτός να… κάνει πάρτι με εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα, τα οποία καλούνται να πληρώσουν τα συνήθη υποζύγια στα οποία θέλει να ηγηθεί τώρα ο Γ. Γκούμας, υποσχόμενος(!) ότι θα σταθεί δίπλα τους!

 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, λοιπόν, δίλημμα στις επιμελητηριακές εκλογές στη Μεσσηνία! Η καταδικαστική ψήφος στο «Νέο Επιμελητήριο» και το Γιώργο Γκούμα αποτελεί μονόδρομο. Κάθε άλλη επιλογή θα είναι επιβράβευση των ανάρμοστων και ανήθικων πρακτικών που αντιμετωπίζουν τους Μεσσήνιους επιχειρηματίες και επαγγελματίες ως… μαμελούκους  ιθαγενείς!

Leave a Reply