ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Βούλιαξε” χθες η Μεγαλόπολη από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Ηχηρό «όχι» στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

0

«Βούλιαξε» χθες η Μεγαλόπολη, από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, με εργαζομένους, κατοίκους, εκπροσώπους κομμάτων, φορέων και συλλόγων να δηλώνουν ηχηρό «όχι» στα… αποτελέσματα της τεχνικής συμφωνίας κυβέρνησης-θεσμών.

deh-megalopolh-1 deh-megalopolh-2

Έντονη, ήταν η παρουσία των Μεσσηνίων, οι οποίοι έχουν αντιδράσει από την πρώτη στιγμή, προβαίνοντας σε ανακοινώσεις και απευθύνοντας καλέσματα. Χθες, δηλώσεις έκανε από τη Μεγαλόπολη, ο πρώην βουλευτής του νομού και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Θανάσης Πετράκος, ο οποίος απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό σε πρώτο πρόσωπο.

«Σήμερα, ο λαός στέλνει ένα περήφανο μήνυμα σε Τσίπρα και Σταθάκη! Όχι, δεν πουλάμε, δε θα καταφέρεις κ. Τσίπρα να ιδιωτικοποιήσεις και να ξεπουλήσεις τη ΔΕΗ, αν συνεχίσεις την τακτική αυτή, θα έχεις την… τύχη του Σαμαρά. Όπως αυτός δεν τα κατάφερε με τη μικρή ΔΕΗ, έτσι κι εσύ δε θα καταφέρεις την παράνομη πώληση των λιγνιτικών μονάδων! Δε σε υποχρεώνει κανένα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και λέτε ψέματα η κυβέρνηση και εσύ προσωπικά», δήλωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο Θανάσης Πετράκος, ενώ αίσθηση για μια ακόμη φορά μεταξύ άλλων, προκάλεσε η παρουσία του μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία, ο οποίος χαρακτήρισε τον αγώνα τίμιο και δίκαιο, τονίζοντας πως δεν μπορεί η εκκλησία να αφήσει μόνο του, τον κόσμο που δοκιμάζεται, ενώ καταληκτικά δήλωσε σε όλους τους τόνους, πως αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού ο αγώνας αυτός, θα συνεχιστεί.

Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply