ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ώρα της κάλπης και το «φαινόμενο Γκούμα» που πρέπει να καταδικαστεί! 

0

Η ΩΡΑ της κάλπης για την επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας έφθασε!  Από σήμερα (αρχής γενομένης σήμερα από την Τριφυλία, αύριο την Πυλία και το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα) όσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες στέκονται όρθιοι, αντιστέκονται στην κρίση και μένουν όρθιοι από την υπερφορολόγηση, την έλλειψη ρευστότητας και τον περιορισμό της κατανάλωσης που φέρνει ταμειακή ασφυξία, καλούνται να εκλέξουν την ηγεσία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Του ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗ

Υπό αυτή την έννοια θα λέγαμε «ήρθε η ώρα της τοπικής αγοράς», όπου θα πρέπει να αποφασίσει ποιούς θα επιβραβεύσει και ποιούς θα καταδικάσει.  Οι επιλογές περιορισμένες και η απόφαση εύκολη, με βάση τα δεδομένα των υποψηφίων συνδυασμών.

Από τη μία ο νέος συνδυασμός «ΜΕΣΣΗΝΙΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» με επικεφαλής ένα νέο επιτυχημένο επιστήμονα και επιχειρηματία, τον Βαγγέλη Ξυγκώρο, με μια δυνατή ομάδα από 114 υποψηφίους, με προγραμματικές προτάσεις και σχέδιο για μια νέα εποχή στο Επιμελητήριο. Με στίγμα την καινοτομία και την εξωστρέφεια, χωρίς αντιπαραθέσεις και βαρίδια ο Βαγγέλης Ξυγκώρος με διακεκριμένους συνεργάτες του μπορούν να δώσουν νέα πνοή στον απαξιωμένο Επιμελητηριακό θεσμό στη Μεσσηνία.

Από την άλλη ένας παλιός, αλλά «επαγγελματικός» συνδυασμός, το «ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ», με επικεφαλής τον μεγαλοφειλέτη του Δημοσίου (με πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ) και των Τραπεζών (τοις οίδε πόσα χρωστάει εκεί…), ο οποίος εκπροσωπεί κάποια επιχείρηση (της οποίας φέρεται υπάλληλος(!!!) αφού ο ίδιος δηλώνει… πτωχός), ο Γιώργος Γκούμας,  ο οποίος αντιγράφοντας παλιές και καταδικασμένες μεθόδους, επιθυμεί να ηγηθεί του Επιμελητηρίου, προφανώς για να αποκτήσει κοινωνικό άλλοθι και να… ξεπλύνει τις «αμαρτίες» του, τόσο στο Επιμελητήριο, όσο και στην επιχειρηματική συμπεριφορά και δραστηριότητα!

Ο Γ. Γκούμας με προκλητική προεκλογική συμπεριφορά, αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα βαρίδι στο συνδυασμό του, ενώ και κάποιοι υποψήφιοί του (κυρίως οι απερχόμενοι εκλεγμένοι που απέμειναν στον Γκούμα) αποδείχτηκαν αγνώμονες της εμπιστοσύνης όσων τους τίμησαν με την ψήφο τους στις προηγούμενες εκλογές! Με τη στάση τους επί 5 χρόνια, κατόπιν εντολής του Γκούμα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να απαξιώσουν και να υπονομεύσουν το Επιμελητήριο.

Με αυτή την εικόνα δεδομένη και αναμφισβήτητη η απόφαση της επιχειρηματικής κοινότητας φαντάζει εύκολη!

Ποιος θα ψήφιζε για πρόεδρο ένα μεγαλοφειλέτη του Δημοσίου και των Τραπεζών, για  να διεκδικήσει (με ποια αξιοπιστία;) και να συμπαρασταθεί (με ποια ηθική υπόσταση;) στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που βιώνουν την εφιαλτική κατάσταση της κρίσης;

Η απόφαση, λοιπόν, είναι μεν εύκολη, αποκλειστικής δε ευθύνης για τους έχοντες δικαίωμα ψήφου!  Κανένας δεν δικαιούται αύριο να λέει ότι «δεν γνώριζα» γιατί οι συνέπειες μιας λάθους κίνησης τόσο στις πολιτικές, όσο και κοινωνικές επιλογές είναι ανεπανόρθωτες και επηρεάζουν, εν προκειμένω, την τοπική αγορά και τις επιχειρήσεις!

Η καταδίκη φαινομένων ναρκισσισμού, εξουσιομανίας και προκλητικότητας αποτελούν μονόδρομο για την επιχειρηματική κοινότητα για να έχει μέλλον στη νέα εποχή!  Οι παλιές πρακτικές, οι συμπεριφορές,  τα έργα και ημέρες του Γ. Γκούμα αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή και η  καταδίκη τους, επίσης, αποτελεί μονόδρομο!

Η «Φ» τα είπε και τα βροντοφώναξε, ενημερώνοντας τους πολίτες χωρίς παρωπίδες και σκοπιμότητες.  Η απόφαση για την τύχη του Επιμελητηρίου είναι τώρα στα χέρια της επιχειρηματικής κοινότητας! Καλό βόλι…

Leave a Reply