ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Κωνσταντινέας, ο Ιησούς και οι Νεοδημοκράτες…!

0

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2018

Με τη γνωστή παραβολή του Ιησού για τον πλούσιο νέο και το… παράδειγμα της καμήλας και της βελόνας, παρομοίασε ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση, ο βουλευτής Μεσσηνίας  του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2018, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον τελευταίο των Μνημονιακών. Ο κ. Κωνσταντινέας, αφού τα είδε… όλα καλά, έβαλε κατά της ΝΔ! «Θα σας θυμίσω μια φράση του Ιησού: «Αληθινά σας λέω ότι δύσκολα ένας πλούσιος άνθρωπος θα μπει στο Παράδεισο. Είναι δε ευκολότερο να περάσει μία καμήλα από την τρύπα που ανοίγει η βελόνα, παρά ο πλούσιος να μπει στη Παράδεισο.» Δυστυχώς, κύριοι τις αντιπολίτευσης καταφέρατε να ιντριγκάρετε τα λόγια του Κυρίου, δημιουργώντας τους δικούς σας “Παραδείσους”… τους φορολογικούς Παραδείσους όπου στριμώξατε εκεί με περίσσιο θράσος το μέγεθος της ανηθικότητάς σας!

Όσο και να υπονομεύετε το μέλλον αυτού του τόπου με πολιτικές κλειδαρότρυπας και ψευδών ειδήσεων… τον ερχόμενο Αύγουστο η χώρα αλλάζει σελίδα! Σας χαρίζουμε τις δημοσκοπικές σας νίκες!

Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι αλαζόνες και οι νάρκισσοι έχουν ανάγκη από ψεύτικη τόνωση του «εγώ» τους σε τακτά χρονικά διαστήματα», σημείωσε ο Π. Κωνσταντινέας, αφού νωρίτερα, είχε στραφεί κατά όλων των προκατόχων της σημερινής κυβέρνησης.

ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…

«Ο κύκλος των μνημονίων που κληρονομήσαμε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ κάπου εδώ φτάνει στο τέλος του. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταφέρνει και πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους δίνοντας, μάλιστα, πίσω το κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Σε πείσμα της καταστροφολογίας της ΝΔ, όλοι οι οικονομικοί δείκτες αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Το 2017, το πρώτο έτος ανάπτυξης μετά από χρόνια, είχαμε τρία συνεχόμενα θετικά τρίμηνα.

  • Το πρώτο επτάμηνο του 2017 οι εξαγωγές σημειώνουν αύξηση 18% φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας.
  • Η βιομηχανική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 5,3%.
  • Οι ξένες άμεσες επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 161% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • Ο τουρισμός σπάει κάθε ρεκόρ.
  • Η χώρα μας πραγματοποίησε δυο επιτυχημένες εξόδους στις αγορές με το 10ετες ομόλογο να έχει πέσει κάτω από το 5%. Επίπεδα προ κρίσης.
  • Και το κυριότερο η ανεργία έπεσε από το 27% ΚΑΤΩ από το 21% με άμεση προοπτική να πέσει κάτω από τις 20 μονάδες εντός του 2018!!!

Η δημοσιονομική προσαρμογή των ετών 2015-2018, συνοδεύτηκε με τη σταδιακή ενίσχυση της προστασίας των πιο ευάλωτων στρωμάτων, αλλά επιβλήθηκε από τις συνθήκες που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Πρώτα κακοδιαχειρίστηκαν τη χώρα για δεκαετίες και, όταν οι αδιέξοδες πολιτικές τους έφεραν την κρίση του 2009, έβγαλαν τόνους χολής εναντίον των πολιτών, γεμίζοντας ενοχές τις συνειδήσεις τους μέσω του διαβόητου συνθήματος «μαζί τα φάγαμε».

Παράλληλα προσπάθησαν να σώσουν τις ελίτ της χώρας εις βάρος των εργαζομένων επιβάλλοντας λιτότητα στα λαϊκά στρώματα μονομερώς, ανέφερε ο βουλευτής που στάθηκε ειδικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία, κάνοντας λόγο για «νοικοκύρεμα» και πλεόνασμα βελτιωμένο κατά ένα και πλέον δις ευρώ  σε σχέση με το 2017!

Leave a Reply