ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υποτονική η κίνηση των γιορτών στα ξενοδοχεία της Τριφυλίας!

0

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ 2018

Μέτρια, όπως την περσινή περίοδο, παρουσιάζεται η εικόνα στα ξενοδοχεία της Τριφυλίας καθώς τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των πόλεων σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τουρισμού που προσδοκούν να γίνει η περιοχή τουριστικός προορισμός κι όχι… πέρασμα!

Την εικόνα αυτή επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος τονίζοντας ότι “κάθε χρόνο γνωρίζουμε ότι οι γιορτές που διανύουμε αφορούν τις μεγάλες πόλεις κυρίως, ενώ οι κρατήσεις είναι ελάχιστες αυτή την περίοδο καθώς προς το παρόν έχουμε διαμονή επισκεπτών λόγω της ελαιοκομικής περιόδου που θα διατηρηθεί ως το τέλος του χρόνου”.

Ο κ. Αγγελόπουλος εκτίμησε ότι κινήσεις εξωστρέφεια γίνονται από τους ξενοδόχους οι οποίοι σε τελευταία ανάλυση είναι οι αποδέκτες των τουριστών που έρχονται στον τόπο μας μέσα από τις δράσεις και την προβολή που κάνουν. Ωστόσο ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που αφορά τους ξενοδόχους καθώς, “από την 1η Ιανουαρίου θα εφαρμοστεί το τέλος διανυκτέρευσης το οποίο θα χειροτερέψει την κατάσταση καθώς δεν θα μπορούν τα καταλύματα να είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με γειτονικές χώρες καθώς το συγκεκριμένο τέλος θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων οι οποίο θα προτιμήσουν να μην επιβαρύνουν τους πελάτες τους”.

Η αναβολή ή κατάργηση του τέλους έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς θα αποτελέσει πρόσθετο βάρος στο τουριστικό προϊόν της χώρας όπως εκτιμούν οι ειδικοί.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply