ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Φωτίλας ζητεί «τον εγκλεισμό Κατρούγκαλου σε ψυχιατρείο»…

0

Απίστευτες διαστάσεις  με ακρότητες παίρνει η πολιτική αντιπαράθεση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα που αυτοαπαξιώνεται χάριν της επικοινωνίας και των εντυπώσεων.

untitled-1

Ο εκ μεταγραφής από Το Ποτάμι βουλευτής της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας θέλοντας να κάνει και το «κομμάτι» του, χρησιμοποίησε αρκετά «πιασάρικη» γλώσσα για να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του σχετικά με τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννά του, κάνοντας λόγο για «ανισόρροπο και παράφρονα».

«Αν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας να διατάξει τον εγκλεισμό του σε κάποιο ψυχιατρείο. Ο άνθρωπος είναι ανισόρροπος, είναι παράφρων. Εγώ δηλαδή στη Βουλή θα κρατάω μία απόσταση ασφαλείας», είπε ο Ιάσων Φωτήλας, σίγουρα περήφανος για τον εαυτό του και το επίπεδο πολιτικών επιχειρημάτων που χρησιμοποίησε.

Για την ιστορία, η -μάλλον διαστρεβλωμένη- δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, ήταν η εξής: «Θυμάμαι πολλά ευχάριστα από τις γιορτές. Όλες αυτές οι αναμνήσεις έχουν οικογενειακό χαρακτήρα. Και θεωρώ ότι τα εν οίκω δεν πρέπει να είναι εν δήμω. Γι’ αυτό θα πω ποια ήταν τα πιο έντονα Χριστούγεννα. Ήταν εκείνα του 2015. Όπου εγώ και οι συνεργάτες μου, λίγο μετά από τα κάλαντα, πήγαμε στο υπουργείο για να ολοκληρώσουμε το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Ο στόχος μας ήταν ένας νόμος γραμμένος στην Ελλάδα από Έλληνες που να προωθεί μια μεταρρύθμιση την οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Ήταν αναμφίβολα μια δύσκολη δουλειά. Θυμάμαι να μένουμε στο υπουργείο μέχρι πολύ αργά, τον πρωθυπουργό να τηλεφωνεί και για ευχές αλλά και για ενημερωθεί για το πού βρισκόμασταν σχετικά με τη συγγραφή του νόμου. Ήταν πολύ διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα. Και επομένως αξέχαστα».

 

Leave a Reply