ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 «Πρώτο βιολί» η Γωγώ Παναγοπούλου μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Νίκου Ξαρχάκου!

0

Mε αλλαγές θα υποδεχθεί το 2018 ο Δήμος Μεσσήνης, με το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, να προβαίνει χθες στην ανακοίνωση του νέου σχήματος της Δημοτικής Αρχής, χωρίς να κάνει ξεκάθαρο, αν αυτό, θα παραμείνει για ένα χρόνο ή μέχρι στο τέλος της θητείας. Μετά την αποχώρηση του Νίκου Ξαρχάκου, ο οποίος καιρό τώρα, έχει αποφασίσει, όπως επανέλαβε χθες, να… δώσει τόπο στα νιάτα, ο δήμαρχος μεταβίβασε τα καθήκοντα αυτά, μαζί με την αναπλήρωσή του, σε περίπτωση κωλύματος, στη Γωγώ Παναγοπούλου, την οποία ανέδειξε σε… πρώτο βιολί!

Δεύτερη και τελευταία αλλαγή, η αντικατάσταση του Χρήστου Χριστόπουλου από το Νίκο Χονδρό, ο οποίος από γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αντιδήμαρχος, με τη θέση που έμεινε κενή, όπως δήλωσε ο Γιώργος Τσώνης, να καλύπτεται σύντομα. «Στην Αυτοδιοίκηση, οι μάχες για το καλό του τόπου και των πολιτών, δίνονται στα Δημοτικά Συμβούλια και στην κοινωνία», ανέφερε κατά την ανακοίνωση ο Γιώργος Τσώνης, ο οποίος επεσήμανε πως οι επιμέρους θεσμικές θέσεις, είναι δικαίωμα όλων! «Προσωπικά, πιστεύω ότι στην Αυτοδιοίκηση, είμαστε όλοι ίσοι», δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, τονίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία, είναι οι ευκαιρίες και τα κίνητρα που πρέπει να αξιοποιηθούν, ώστε ο Δήμος να πάρει μια άλλη όψη και τη μορφή που έχει οραματιστεί η Δημοτική Αρχή. «Πριν τρία χρόνια, ξεκινήσαμε ως παράταξη πλειοψηφίας και διοίκησης του Δήμου Μεσσήνης, με την επιλογή των συμπολιτών μας και ύστερα από ανατρεπτικές περιπέτειες, τις οποίες θα προσέξουμε ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον, αρχίσαμε το μεγάλο… ταξίδι, με το τρένο της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης. Στην Αυτοδιοίκηση όμως, δυστυχώς ή ευτυχώς, η διαδρομή, μπορεί να έχει μεν σημασία, αλλά ο μεγάλος στόχος, είναι ο προορισμός. Ο δικός μου προορισμός, όπως και των συνεργατών μου, από όποιο αξίωμα και αν καλούνται να υπηρετήσουν, είναι η Μεσσήνη και τους ευχαριστώ γι’ αυτό», τόνισε ο Γιώργος Τσώνης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η Δημοτική Αρχή, θα τα καταφέρει. Λίγο πριν ανακοινώσει το νέο σχήμα, ο δήμαρχος, στάθηκε ιδιαίτερα στο Νίκο Ξαρχάκο, στο ρόλο και την προσφορά του οποίου αναφέρθηκε με έκδηλη τη συγκίνηση.

«ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΑΡΧΑΚΟ

tsonhs-xarxakos

«Σ’ αυτό το ταξίδι, είχα και θα έχω αναπτυξιακό συμπορευτή, το φίλο μου το Νίκο Ξαρχάκο, όπου ενώσαμε τις αγωνίες και τους αγώνες μας! Την απόφαση και τη θέλησή του, να απέχει από ιδιαίτερες θεσμικές θέσεις του Δήμου, οφείλω μεν να σεβαστώ, αλλά ο Νίκος, θα παραμείνει αυτοδιοικητικός, συνεργάτης, προσωπικός μου φίλος και αρωγός αυτής της προσπάθειας και τώρα και στο μέλλον», είπε με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, ο οποίος δεν παρέλειψε να δηλώσει πως θα προσπαθήσει να μεταπείσει τον έμπειρο αυτοδιοικητικό άνδρα της Μεσσήνης, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «όταν αναφερόμαστε στο Νίκο, η παρουσία του, είναι απαραίτητη».

ΔΗΛΩΣΗ ΞΑΡΧΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΣΩΝΗ

Τέλος σε κάθε πιθανό σενάριο γύρω από την αποχώρησή του, αναπτύσσοντας τους λόγους και τονίζοντας πως θα στηρίξει μέχρι τέλους τη Δημοτική Αρχή, έβαλε με δηλώσεις του, ο Νίκος Ξαρχάκος. «Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο για τα καλά του λόγια και να δηλώσω πως τα αισθήματα, είναι αμοιβαία. Ο Γιώργος Τσώνης, είναι φίλος μου και ο άνθρωπος που με έπεισε να αναιρέσω παλιότερη απόφασή μου και να εμπλακώ ξανά στα θέματα της Αυτοδιοίκησης. Θέλω να τον ευχαριστήσω επίσης, για την τιμή που μου έκανε όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας εμπιστευτεί το πρόσωπό μου και δίνοντάς μου την αρμοδιότητα θέσεων υψηλής ευθύνης, που ήταν περισσότερες από κάθε άλλον και να πω ξεκάθαρα, πως οι λόγοι που με οδήγησαν στην έξοδο από τη διοίκηση του Δήμου, δεν έχουν να κάνουν με τη συνεργασία μου με το δήμαρχο, ο οποίος ήταν και παραμένει φίλος μου, κάτι που θα αποδείξει και η παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζοντας τη Δημοτική Αρχή, μέχρι τη λήξη της θητείας. Έχω πει και σε επιστολή που του έστειλα, ότι η απόφασή μου να μη συνεχίσω στην Αυτοδιοίκηση, έχει να κάνει καθαρά, με προσωπικούς λόγους. Άλλωστε εκτιμώ, πως η Αυτοδιοίκηση, δε χρειάζεται τόσο πολλούς «επαγγελματίες», αλλά ανθρώπους με όρεξη για προσφορά και δουλειά. Εγώ, έχω ήδη τρεις θητείες και νομίζω πως ο κύκλος της προσφοράς μου στην Αυτοδιοίκηση έχει κλείσει. Έτσι, ήταν αναμενόμενο να ζητήσω από το δήμαρχο να με απαλλάξει από τις θέσεις ευθύνης και να δώσει την ευκαιρία σε νέους συναδέλφους, οι οποίοι θα είναι μαζί του και στη συνέχεια, για να δοκιμαστούν. Εγώ θα είμαι μαζί του, μέχρι τις επόμενες εκλογές», ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ο Νίκος Ξαρχάκος.

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Γ. ΤΣΩΝΗ

tsonhs

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τσώνης, ευχαρίστησε όλους για τη συμβολή τους και έστειλε μήνυμα ενότητας. «Συνεχίζουμε μαζί ώστε να τα καταφέρουμε, καθώς όλοι μαζί μπορούμε», δήλωσε με νόημα και ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν συμβάλει στο έργο της Δημοτικής Αρχής. «Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη που για διάφορους λόγους, δε θα συνεχίσουν να είναι ειδικοί συνεργάτες μου κα να καλωσορίσω νέα πρόσωπα, στους οποίους θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη. Θέλω να επισημάνω πως οι επιλογές μου στους ειδικούς συνεργάτες, δεν είναι θέμα προσωπικό, αλλά καθαρά αναπτυξιακό και αυτοδιοικητικό», ανέφερε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως θα δοθεί βαρύτητα στις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με σημαντικά έργα και φυσικά τον άνθρωπο, που βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο.

 

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Νέα, αυξημένα καθήκοντα καθώς όχι μόνο, παραμένει στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής, αλλά θα αναπληρώνει το δήμαρχο, λαμβάνοντας στην πραγματικότητα τη θέση του Νίκου Ξαρχάκου, έδωσε ο Γιώργος Τσώνης στη νεαρή αντιδήμαρχο Γωγώ Παναγοπούλου, η οποία αναλαμβάνει τις Τεχνικές Υπηρεσίες, εκτός από το Τμήμα Συντήρησης Υποδομών και άμεσης επέμβασης, το αυτοτελές τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Οργάνωσης, Διαφάνειας, Πληροφορικής, Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και Τουρισμού και το ευρύ αντικείμενο του Πολιτισμού, στο οποίο περιλαμβάνεται ο Αθλητισμός, η Νέα Γενιά, η Απασχόληση, και η Κοινωνική Αλληλεγγύη με τις Κοινωνικές Υποθέσεις.

Αρμοδιότητες διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Πολεοδομικών Εφαρμογών και Κοινωνικής Πολιτικής, ανέλαβε ο Νίκος Ξενογιάννης, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα και την ανακύκλωση, την αγροτική ανάπτυξη και τις γεωτεχνικές υπηρεσίες, καθώς και την κίνηση οχημάτων και Μηχανημάτων. Παράλληλα, θα είναι ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, με αρμοδιότητα και σε θέματα Παιδείας και διά βίου μάθησης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Ο Αντώνης Νικολόπουλος, είναι ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων, καθώς και του τμήματος Εσόδων Περιουσίας και Αδειοδοτήσεων.
Στον αντιδήμαρχο Κώστα Γεωργακόπουλο ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, μεταβίβασε τις αρμοδιότητες της διεύθυνσης των Διοικητικών Υπηρεσιών, της διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χονδρός αναλαμβάνει το τμήμα Διοίκησης Παιδικών Σταθμών, της διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και διά βίου μάθησης, του εν λόγω τμήματος και αρμοδιότητες Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Απασχόλησης.

Ο Ανδρέας Τράκας, αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδομών και άμεσης επέμβασης της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και τέλος, ο Χρήστος Καρύδης, ο οποίος είναι και ο μοναδικός στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία λόγω επιλογής από τον ίδιο, των αποδοχών της οργανικής του θέσης, μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες του γραφείου ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων, της προστασίας του καταναλωτή και της χορήγησης αδειών εμπορικών και γενικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και του αυτοτελούς τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντιδήμαρχοι, κατά την διάρκεια της θητείας τους, δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Leave a Reply