ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Τα μάγια του χειμώνα”: Μαγική… η ερχόμενη εβδομάδα για τα παιδιά που θα μπορούν να απολαύσουν μια ξεχωριστή παράσταση!

0

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

magia-xeimona-posterΜια παράσταση πραγματικά ξεχωριστή για τα παιδιά της πόλης και όχι μόνο, ανεβάζει από την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, μέχρι και την Κυριακή στις 7 του μηνός, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές και τους νέους, να ψυχαγωγηθούν με τρόπο ποιοτικό, την τελευταία εβδομάδα ξεκούρασής τους, στο πλαίσιο των χειμερινών διακοπών. Το αγαπημένο θεατρικό σχήμα της Σκηνής, ανεβάζει κάθε βράδυ στις 8 και την Κυριακή σε μια εξτρά παράσταση στις 12 το μεσημέρι, «Τα μάγια του Χειμώνα», στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας. Το σκανταλιάρικο ξωτικό Τρόλο Τρίκμαν, και όλη η θεατρική ομάδα της παράστασης, θα κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά μαγεύοντάς τα, στο ιδιαίτερο αυτό… ταξίδι, στο οποίο ο Charles Way από τα σύνορα Αγγλίας – Ουαλίας και ένα υπέροχο αγρόκτημα, ξετυλίγει… ανάγλυφα, τις περιπέτειες και τις σκανδαλιές του ξωτικού, το οποίο δεν είναι ορατό, σε όσους έχουν σκληρή καρδιά. Το έργο, έχει μεταφράσει η μοναδική Ξένια Καλογεροπούλου και την παράσταση σκηνοθετεί η Δέσποινα Δρεπανιά.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο «Τα μάγια του χειμώνα» (A spell of cold weather) πήρε το βραβείο του καλύτερου θεατρικού έργου για παιδιά, το 1996 από την Βρετανική Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων. Το είχαν παραγγείλει από το Theater Centre του Λονδίνου και το Τheater Sherman του Cardiff, ενώ η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 1995 και στη συνέχεια, πραγματοποίησε περιοδεία στην Ουαλία και την Αγγλία. Σύμφωνα με την αγγλική λαϊκή παράδοση, σε ορισμένα σπίτια, υπάρχει ένα ξωτικό που μένει μόνιμα εκεί. Ένα ξωτικό φιλικό και σκανδαλιάρικο. Στο αγρόκτημα λοιπόν, της ιστορίας αυτής, μένει ένα ζευγάρι αγροτών νοικοκυραίων, η Μάρθα και ο Τίμος, που περνά τις μέρες του… άχρωμα και πληκτικά, έχοντας ξεχάσει τη χαρά, το γέλιο και τη διασκέδαση.
Μαζί τους, μένει ωστόσο και ένα ξωτικό, ο Τρόλο Τρίκμαν, αόρατος γι’ αυτούς μα και για όσους έχουν σκληρή και ιδιότροπη καρδιά. Ο Τρόλο, κινείται ανάλαφρα και γρήγορα, ανάμεσά τους. Η κάθε κίνησή του γίνεται με μεγάλη ακρίβεια χωρίς καθόλου να μιλάει. Ο αναπάντεχος ερχομός της ανιψιάς τους Μαργαρίτας όμως και τα μάγια του παιχνιδιάρικου ξωτικού, ανατρέπουν τα πάντα στο αγρόκτημα… Σκύλος, αγελάδα, κόκορας, πρόβατα και κότες, συνωμοτούν με το ξωτικό και τη Μαργαρίτα και φέρνουν… τα πάνω, κάτω.
Χορεύουν, τραγουδούν, κάνουν αστεία και σκανταλιές που διασκεδάζουν και προκαλούν ατέλειωτο γέλιο. Άραγε το σκανταλιάρικο ξωτικό, με τα μαγικά του κόλπα, θα καταφέρει να φέρει τη χαρά, την αγάπη και την ευτυχία στο σπιτικό αυτό; Η απάντηση, θα δοθεί με τρόπο ξεχωριστό, στη διάρκεια της παράστασης, η οποία είναι γεμάτη από αστείρευτο χιούμορ, μουσική, τραγούδια και μηνύματα αγάπης και τρυφερότητας. Πρόκειται για μια χαρούμενη και τρυφερή ιστορία γραμμένη ειδικά για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η οποία στην Ελλάδα ανέβηκε πρώτα από τη «ΜΙΚΡΗ ΠΟΡΤΑ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, το 2002 σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Το γεγονός αυτό από μόνο του άλλωστε, αποτελεί και την πιο σοβαρή εγγύηση, όπως ανέφεραν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες, τα στελέχη της Πειραματικής Σκηνής, για την επιλογή του έργου από θεατρική τους ομάδα.

ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

Στο μεταξύ, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, που είναι πάντα με τρόπο ξεχωριστό και επιλογές ποιοτικές, δίπλα στα παιδιά και τους νέους της πόλης, αυτήν την Κυριακή, ετοιμάζει κάτι επίσης μοναδικό για τους μικρούς της φίλους. Πρόκειται για το μαγικό πρωτοχρονιάτικο παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης», το οποίο θα παρουσιάσει με ελεύθερη είσοδο στο κοινό την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, η Κατερίνα Πετρουλάκη.

Leave a Reply