ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολλά και διάφορα

0

ΤΟ 2018 ήρθε φορτσάτο και ορεξάτο και μαζί του έφερε όπως αναμενόταν άλλωστε, νέα μέτρα που φορτώνονται στις πλάτες μας για το καλό μας υποτίθεται κι αν το πιστεύετε κακό του κεφαλιού σας.

ΠΩΣ θα εξελιχθεί η νέα χρονιά, δεν είναι εύκολο να το προβλέψουμε, ούτε χρειάζεται να αφεθούμε στη λαίλαπα της κινδυνολογίας που έχει προκύψει και μοιάζει να μην έχει σταματημό.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ οφείλουμε ως πολίτες να μην αφηνόμαστε στο μικροπολιτικάντικο καιροσκοπισμό όσων έχουν συμφέρον απ’ αυτόν.

***

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ο τρελοκαζαμίας για το 2018 που έγραψε ο Κώστας Τσερεντζούλιας και δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ».

ΤΟ ΠΙΟ ενδιαφέρον στον Καζαμία του Κώστα δεν είναι βέβαια αν θα συμβούν οι προβλέψεις του, αλλά η αληθοφάνειά τους που προκαλεί εύλογα χαμόγελα για το τι θα γίνει αν κάποιες από τις προβλέψεις αυτές επαληθευτούν.

***

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ παγκόσμιος προορισμός για το 2018!

ΧΑΡΑΣ ευαγγέλια σε όσους έχουν έτσι κι αλλιώς ροπή προς τους εύκολους ενθουσιασμούς.

ΑΛΛΑ προσοχή όμως φίλτατοι γιατί η έωλη αισιοδοξία βλάπτει σοβαρά τους αιθεροβάμονες.

ΜΗΠΩΣ χρειάζεται να προσεχθεί περισσότερο ο κατάλογος με τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς;

ΜΗΠΩΣ εν ολίγοις χρειάζεται να μείνουμε γειωμένοι και με αίσθηση αυτογνωσία για την τουριστική μας εξέλιξη;

***

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αναγνώριση του ρεμπέτικου από την UNESCO είναι σημαντικό γεγονός κι ας μην πήρε τη δημοσιότητα που άρμοζε.

ΕΥΣΤΟΧΑ το επισήμανε σε σχόλιό του στο Μεσσηνιακό Λόγο, ο ποιητής και πρώην πρέσβης Χρήστος Κοντοβουνήσιος.

ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ μπορεί να μη θεωρείται πλέον «της μόδας» δεν παύει ωστόσο να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας και ως εκ τούτου είναι ανεκτίμητης αξίας.

***

ΑΠΟ τα πιο γνώριμα πρόσωπα της Καλαμάτας ο Σταύρος Θεοδωρακόπουλος, τον συναντούσαμε συχνά στους δρόμους της πόλης όπου κι αυτός τριγυρνούσε με το καροτσάκι του.

ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΕ κάθε φορά στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και πάντα σχολίαζε την πολιτική κατάσταση που ήταν σε βάρος των εργαζομένων.

ΗΤΑΝ σίγουρα με τον τρόπο του μια εμβληματική μορφή της πόλης, που έφυγε οριστικά για το ύστατο ταξίδι της ζωής, ταλαιπωρημένος από σοβαρά προβλήματα στην υγεία του.

***

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ επιτεύγματα της χώρας είναι πρωτοφανή, αναφέρει σε άρθρο του ο πρωθυπουργός που αναδημοσιεύτηκε χθες και στη ΦΩΝΗ και δεν υπάρχει νομίζω κανείς να το αμφισβητήσει.

ΤΟ ΘΕΜΑ βέβαια είναι ότι  αυτά τα «πρωτοφανή επιτεύγματα» έχουνε επιτευχθεί στις πλάτες των αδύναμων και εξαντλημένων πλέον πολιτών που αγόγγυστα πληρώνουν και πλέον δεν έχουν να πληρώσουν άλλα.

ΚΑΤΑ τ’ άλλα το άρθρο του πρωθυπουργού εξωραΐζει πολύ την πραγματικότητα που μας περιβάλλει σχεδόν στα όρια της κοροϊδίας.

***

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ εν όψει και η αισιοδοξία πως θα κινηθεί η αγορά επιστρέφει.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη πάντως μιλώντας στη «ΦΩΝΗ» ήταν πολύ συγκρατημένη στις δηλώσεις της.

ΑΔΙΚΟ έχει;

***

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ η Διοικούσα Επιτροπή στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και πλέον αναμένονται οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν και θα αφορούν την επιχειρηματική κοινότητα του νομού.

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ εκ του ρόλου του οφείλει να είναι παρεμβατικό και ορθά το επισήμανε ο πρόεδρος τους Βαγγέλης Ξυγκώρος.

ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ όμως συνεπάγεται προτάσεις και αυτές αναμένουμε να δούμε πολύ σύντομα.

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ δεν ταιριάζει στο Επιμελητήριο και απαιτείται δράση και καινοτομία προς κάθε κατεύθυνση του κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply