ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Μεσσηνία στη νέα χρονιά!

0

Το 2018 ξεκίνησε άσχημα στη Μεσσηνία!

Με πατρ(ι)οκτονία, πτώση εκπαιδευτικού πολεμικού αεροσκάφους, ατύχημα με το… περιστέρι Νίκα στα Θεοφάνεια και άλλα πολλά…

Κάποιοι μιλάνε για κακό οιωνό, άλλοι για γκαντεμιά, ενώ ορισμένοι «τρίβουν» τα χέρια τους γιατί οι κακές ειδήσεις «πουλάνε» και άρα βγαίνουμε από την αφάνεια!

Μπούρδες όλα αυτά, όταν η πραγματικότητα που ζούμε μας προσγειώνει ανώμαλα!

Οι αριθμοί αμείλικτοι για τη Μεσσηνία!  Δημογραφική αιμορραγία, συνεχιζόμενη γήρανση του πληθυσμού, δουλειές όλο και λιγότερες, αγορές όλο και περισσότερο υποταγμένες σε πολυεθνικές και εμπορικές αλυσίδες, που αρπάζουν τη… μπουκιά από το στόμα των Μεσσηνίων!

Τα μόνα ενθαρρυντικά βήματα είναι στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό που κερδίζει έδαφος.  Όμως αν δεν εξελιχθεί με νέες επενδύσεις και εξέλιξη του τομέα των υπηρεσιών που θα ολοκληρώσουν έναν πρώτο κύκλο, είναι δύσκολο η Μεσσηνία να καθιερωθεί ως προορισμός παρά τα θετικά σημάδια.

Πέρα όμως από τις όποιες αρνητικές διαπιστώσεις, υπάρχουν και πολλά «στοιχήματα» που μπορεί και πρέπει να κερδηθούν, αν δουλέψουμε όλοι ενωμένοι και με ρεαλιστικό διεκδικητικό πλαίσιο!

Να αρχίσουμε από τα μεγάλα με ανυποχώρητο αγώνα να δρομολογηθούν για να μη χαθεί η ευκαιρία!  Μιλάμε για το αεροδρόμιο και το λιμάνι Καλαμάτας, αλλά και τους οδικούς άξονες Καλαμάτα -Ριζόμυλος –Πύλος-Μεθώνη και Τσακώνα-Καλονερό! Έργα που καρκινοβατούν τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ θα μπορούσαν έχουν δρομολογηθεί και να υλοποιούνται!

Κοντά στα μεγάλα όμως δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τα «μικρά» έργα και τις καθημερινές παρεμβάσεις για να γίνει η Μεσσηνία πιο ελκυστική.  Έχουμε και τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις!  Το πολιτικό σύστημα ας μην κλείνει τα μάτια επικαλούμενο την κρίση. Χρωστάει πολλά στον ελληνικό νότο, που αδικήθηκε κατάφορα και έμεινε έξω από το μεγάλο πάρτι της δανεικής ευτυχίας την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα!

Νέα χρονιά, νέες προκλήσεις με τη Μεσσηνία στο μεταίχμιο.  Από όλους μας θα κριθεί το μέλλον της στη νέα εποχή!  Σε εγρήγορση, λοιπόν, γιατί το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει…

Του ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗ

 

Leave a Reply