ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και τώρα μπρος για το Καρναβάλι και άλλα

0

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πέρασαν, το νέο έτος είναι ήδη εδώ και πλέον μπαίνουμε σε τελική ευθεία για τις γιορτές της Αποκριάς που είναι από τις σημαντικότερες.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ λοιπόν και φέτος και οι προετοιμασίες για το Καλαματιανό Καρναβάλι, που ενώ ξεκίνησε το 2013 εντυπωσιακά προκαλώντας ενθουσιασμό για ακόμα πιο ελπιδοφόρα συνέχεια, εν τούτοις κατάφερε τα επόμενα χρόνια να φθίνει κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι χρειάζεται να αναθεωρηθούν πολλά γύρω από αυτά που σχετίζονται με το Καλαματιανό Καρναβάλι  κι όπως κι άλλοτε έχω γράψει δεν μπορεί να υπάρχει ως μίμηση άλλης μίμησης και χωρίς δικό του χαρακτήρα.

ΤΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ τελικά θέλουμε στην πόλη;

ΠΟΣΟ έτοιμοι είναι όσοι εμπλέκονται κι όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν  με αυτό να κάνουν ριζικές αλλαγές;

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ δεν μπορεί να καθορίζεται, ούτε και να  εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις της δημοτικής αρχής ακόμα και αν αυτές είναι καλοπροαίρετες.

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ χρειάζεται να μπορεί να λειτουργεί παρεμβατικά στην καθημερινή ζωή της πόλης και βέβαια να έχει εύστοχη και καυστική σάτιρα.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ χωρίς σάτιρα και μάλιστα με βωμολοχίες είναι σαν κακομαγειρεμένο φαγητό που δεν το νοστιμεύει ούτε το αλάτι!

ΤΕΤΟΙΟ καρναβάλι τελικά θέλουν στην Καλαμάτα;

ΕΛΠΙΖΩ πως όχι!

ΚΑΙΡΟΣ να το καταλάβουν πια οι αρμόδιοι καθώς βαδίζουμε πλέον προς το Καλαματιανό Καρναβάλι.

***

ΟΠΩΣ ήταν φυσικό η συνέντευξη  της συντρόφου του πρωθυπουργού προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια, αλλά νομίζω πως τελικά ήταν μια καλή συνέντευξη, πολύ «τακτοποιημένη» βέβαια, αλλά σίγουρα χωρίς ακρότητες.

ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΤΕ ακόμα το επόμενο διάστημα να δώσει συνέντευξη και η σύζυγος του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΟ ΤΑΪΜΙΝΓΚ είναι που θα καθορίσει το τι μέλλει γενέσθαι.

***

ΠΟΛΛΑ τα σενάρια για ανασχηματισμό λίαν συντόμως, αλλά μη θεωρεί τίποτα ως δεδομένο.

ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Μεσσήνιων βουλευτών κάποιο σενάριο δεν «παίζει» προς το παρόν, αλλά και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ πάντως να προκύψει αναβάθμιση Χατίτση, ο οποίος στο Μαξίμου θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένος.

***

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ή Σκοπιανό, διαλέγετε και παίρνετε, αλλά τελικά φαίνεται πως στην κυβέρνηση καταλήγουν στη θέση: «Σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις χρήσεις της».

ΜΕ ΑΥΤΗ τη θέση δήλωσε ότι συντάσσεται και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

ΜΕΝΕΙ να δούμε πότε τελικά θα είναι η στάση της ΝΔ που για μια ακόμα φορά δείχνει παγιδευμένη στην εσωστρέφεια της.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ του ονόματος, ενδιαφέρον έχει και η θέση του ΚΚΕ έτσι όπως παρουσιάστηκε μέσα από το άρθρο του Ελισαίου Βαγενά, αρμόδιου στο Τμήμα που Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ μόνο στην αρχή ενός ακόμα κύκλου συζητήσεων για το Μακεδονικό ή Σκοπιανό.

***

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ εγώ.

Ο ΤΙΤΛΟΣ του θεατρικού έργου του Γρηγορίου Ξενόπουλου, που παρουσιάζει το ΜΕΘ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ παράσταση, καλοδουλεμένη στις λεπτομέρειές της, προσφέρει άφθονο γέλιο που ρέει αβίαστα.

ΕΙΔΑ την παράσταση και τη χάρηκα και σας τη συνιστώ.

ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ εκτενώς σε αυτήν τις επόμενες μέρες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply