ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: Θα είναι μεγάλο λάθος η ονομασία «Νέα Μακεδονία»

0

Mεγάλο λάθος που δεν πρέπει να περάσει από την ελληνική Βουλή, χαρακτηρίζει το όνομα «Νέα Μακεδονία» για τα Σκόπια, ο ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ, Νίκος Ανδρουλάκης. Μιλώντας στο «κανάλι Ε» και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, τάχθηκε υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις και σε συνθήκες καλής γειτονίας.

«Διαφωνώ κάθετα με την ονομασία «Νέα Μακεδονία». Πιστεύω ότι η θέση της χώρας μας πρέπει να είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις ώστε να μην υπάρχει κανένας αλυτρωτισμός, με σεβασμό στους κανόνες της καλής γειτονίας και της πραγματικής ιστορίας».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι υπάρχει μια ιστορική ευκαιρία να βρεθεί λύση αλλά δε μπορεί την επόμενη ημέρα η FYROM να συνεχίζει να διατηρεί αλυτρωτικά βιβλία στα σχολεία».

Ο ευρωβουλευτής επιτέθηκε για το θέμα αυτό στην κυβέρνηση και ειδικά στον κ. Καμμένο για της στάση του.

«Δεν μπορούμε να ετεροπροσδιοριζόμαστε από έναν οπορτουνιστή όπως ο κ. Καμμένος που τη μία υπογράφει σύνθετη γεωγραφική ονομασία στην προγραμματική συμφωνία του 2015 και τώρα παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια εις βάρος των εθνικών θεμάτων».

Ο Nίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην Τουρκία και τους 8 αξιωματικούς που ήρθαν στην Ελλάδα τόνισε ότι σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα όπου Τούρκοι ζήτησαν άσυλο δεν έκανε παρέμβαση η κυβέρνηση. «Αυτά είναι πρωτοφανή γεγονότα που εκθέτουν τη χώρα μας. Πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή και είναι σωστό αυτό που είπε ο κ. Μακρόν, ότι δηλαδή αν το 2019 ο κ. Ερντογάν μετατρέψει τη χώρα του σε προεδρική δικτατορία τότε η Τουρκία δεν μπορεί να είναι χώρα υπό ένταξη στην ΕΕ. Η Τουρκία σήμερα υποβαθμίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν υπάρχει κράτος δικαίου, άρα δεν μπορεί να είναι χώρα με προοπτική ένταξης της ΕΕ».
Τέλος, μιλώντας για το συνέδριο του «Κινήματος Αλλαγής», υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη θέση. «Αξιοκρατία παντού, τέλος του πελατειακού κράτους, σεβασμός στους θεσμούς και τη δημοκρατία»

Leave a Reply