ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ειδικός συνεργάτης του Bookia ο Κωνσταντίνος Μπούρας

0

Ο κριτικός λογοτεχνίας και λογοτέχνης Κωνσταντίνος Μπούρας από την Καλαμάτα, είναι ειδικός συνεργάτης του Bookia. Είναι συγγραφέας 31 εκδοθέντων βιβλίων, κριτικός θεάτρου και βιβλιοκριτικός, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μας καθοδηγήσει στον κόσμο του βιβλίου.

Έτσι, όπως όλοι οι συνεργάτες του Bookia, «μεταδίδει» μέσω τού Bookia σε όλη την Ελλάδα, προτάσεις βιβλίων μέσω της στήλης «Το Bookia προτείνει…»συνεντεύξεις με συγγραφείς και παράγοντες τού βιβλίου, αρθρογραφία για θέματα που αφορούν το βιβλίο, άμεσα ή έμμεσα.

Είναι μεγάλη τιμή για το Bookia και αυτή η συνεργασία με την οποία, ο Κωνσταντίνος Μπούρας με τη διεισδυτική ματιά του στη λογοτεχνία, την ικανότητά του να προσεγγίζει το βαθύτερο στοχασμό των δημιουργών, αποκαλύπτει στους αναγνώστες τις «καλυμμένες» πλευρές τους, συνδράμει στη συνολική προσπάθεια ανάδειξης λογοτεχνών και έργων που αξίζουν την προσοχή μας.

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας γεννήθηκε το 1962 στην Καλαμάτα κι από το 1977 ζει στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός τού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1985), αριστούχος τού Τμήματος Θεατρικών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Αθηνών (1994) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος θεατρολογίας τού γαλλικού Πανεπιστημίου Paris III – La nouvelle Sorbonne (D.E.A. Etudes Théâtrales).

Θεατρικά του έργα με αρχαιοελληνικά θέματα έχουν παρασταθεί σε θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι δάσκαλος του ρέικι και εισηγητής μιας καινούργιας μεθόδου αρχαιολογικού ρέικι με τίτλο “Αφθονία Μπουρέικ – Bhureik Abundance”. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Συμμετέχει στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ-2 “Το βιβλίο” και έχει εκπομπή με τίτλο “Θεατροποιούμεν άνευ ευτελείας” στο www.radio-ygeia.com.

Leave a Reply