ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαχητικό… καλωσόρισμα των πλειστηριασμών από φορείς και συλλογικότητες

0

Μαχητικό καλωσόρισμα, επιφυλάσσουν σήμερα στα ειρηνοδικεία της χώρας, στο πλαίσιο της… επανεκκίνησης των πλειστηριασμών, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και απλοί πολίτες. Στη Μεσσηνία, μπορεί η αποχή των συμβολαιογράφων να συνεχίζεται, όμως τίποτε δεν είναι σίγουρο ακόμη, για την πορεία, καθώς η τρόικα, έχει στείλει τελεσίγραφο, με το οποίο ζητά, οι απεργίες σε όλη την Ελλάδα, να τελειώσουν εντός του μηνός, κι έτσι οι φορείς, προγραμματίζουν την αντίδρασή τους. Στο κλίμα αυτό, συνεδρίασε και η Επιτροπή Αλληλεγγύης του νομού, η οποία είχε στο επίκεντρό της, την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου «σκούπα» το οποίο καλύπτει τα τελευταία 72 προαπαιτούμενα, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, περιλαμβάνοντας φυσικά και τα των πλειστηριασμών του δημοσίου και των τραπεζών.

ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΕΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ…

krompas«Πλέον δημιουργείται μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση για όλον τον κόσμο», δήλωσε στο πλαίσιο της συνεδρίασης, το μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, δικηγόρος, Κώστας Κρόμπας, αναφέροντας μερικά από τα… νέα δεδομένα, έτσι όπως αυτά θα προκύψουν ύστερα από την ψήφιση. «Όσον φορά στο δημόσιο, οι πλειστηριασμοί πλέον, θα γίνονται ηλεκτρονικά και στην εμπορική αξία του ακινήτου, άρα ακόμη και για χρέη, πάνω από 500 ευρώ, θα μπορούν κάλλιστα να βγάζουν στον πλειστηριασμό σπίτια και φυσικά και πρώτες κατοικίες, αφού για το δημόσιο, δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός που προβλεπόταν στο Νόμο Κατσέλη και μετέπειτα, στο Νόμο Σταθάκη. Με δεδομένο ότι τα ληξιπρόθεσμα έχουν ξεπεράσει τα 100 δις για το δημόσιο, καταλαβαίνετε ότι θα βρεθούμε μπροστά σε ένα τεράστιο κύμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, από την ΑΑΔΕ μια ανεξάρτητη υπηρεσία, που δεν υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και σε συνδυασμό με τη σκλήρυνση της ποινικής αντιμετώπισης όσον επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν τους πλειστηριασμούς, θα δημιουργηθούν πολύ δύσκολες καταστάσεις, για πολλούς πολίτες», σημείωσε ο κ. Κρόμπας, που κάλεσε όλους να αντιδράσουν.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ…

«petrakosΑπέναντι σε αυτό το νομικό «μόρφωμα» που θέλουν να ψηφίσουν, εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και να μην αφήσουμε να περάσουν τέτοια αντιλαϊκά μέτρα εναντίον της κοινωνίας, καθώς συντελείται και θα συντελεστεί, ένα κοινωνικό έγκλημα, το οποίο θα επιτείνει τα προβλήματα που ζούμε τα τελευταία 8 με 10 χρόνια και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι κυβερνώντες και έστω την τελευταία στιγμή, να κάνουν πίσω», ανέφερε, ενώ το δικό του μήνυμα, έστειλε και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος πια, της ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος. «Το νομοθέτημα της κυβέρνησης που μεταξύ άλλων, επιτείνει τα των πλειστηριασμών στο δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς, θα ψηφιστεί μέχρι την επόμενη Δευτέρα», ανέφερε ο κ. Πετράκος, που έκανε λόγο για ολοκλήρωση του σχεδίου υφαρπαγής της περιουσίας, του απλού κόσμου. «Όσα είπε η κυβέρνηση, έχουν αποδειχθεί ψέματα, καθώς είναι γνωστό πως την προηγούμενη Τετάρτη, επιχειρήθηκε να γίνει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στους Αγίους Αναργύρους, όπου δε νομίζω πως εκεί ζουν εφοπλιστές, για χρέος 25.000 ευρώ, ενώ άμεσα, πλειστηριάζονται κι άλλες πρώτες κατοικίες στο Λεκανοπέδιο, τη Θεσσαλονίκη και αλλού. Εμείς προετοιμαζόμαστε, αφού η τρόικα έστειλε τελεσίγραφο πως όλοι οι πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν παντού και να λήξουν παντού οι απεργίες», δήλωσε ο Θανάσης Πετράκος, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. «Δεν κάνουμε πίσω! Δε φοβόμαστε, είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη λαϊκή περιουσία».

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply