ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Θεώνη Ζέρβα φοιτά στο κολέγιο MCC και διαπρέπει στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ

0

Η 20ΧΡΟΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΡΙΑ

 

Η 20χρονη διεθνής παίκτρια από την Καλαμάτα Θεώνη Ζέρβα εδώ και λίγους μήνες βρίσκεται στην Αμερική για σπουδές, συγκεκριμένα στο Rochester της Νέας Υόρκης, όπου αποτελεί το νεότερο μέλος του Monroe Community College (Mcc). Η επιτυχημένη πορεία της στον ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο την περασμένη αγωνιστική σεζόν 2016-17, αλλά και η ύψιστη τιμή συμμετοχής με το εθνόσημο στο στήθος στην Εθνική ομάδα Γυναικών την ίδια χρονιά ήταν το αποκορύφωμα των προσπαθειών της έως τώρα. Στην Αμερική βρίσκεται με έτερο σκοπό να αποκτήσει περισσότερες αθλητικές εμπειρίες και φυσικά να ανέβει ακόμη ένα σκαλοπάτι προκειμένου να καθιερωθεί για τα καλά στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου

Η Θεώνη Ζέρβα, που σπουδάζει φυσικοθεραπεία στο Monroe Community College, το οποίο βρίσκεται στο Rochester NY όπου αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια στο κολεγιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ. Ο δήμαρχος κ. Νίκας συνεχάρη τη νεαρή Καλαματιανή, της ευχήθηκε επιτυχίες στις σπουδές της και στον αθλητικό τομέα και της ζήτησε να μεταφέρει στο Δήμο τις εμπειρίες της από την Αμερική, με σκοπό τη βελτίωση του αθλητικού τομέα στην Καλαμάτα. «Μας τιμά η αθλητική σου διαδρομή. Η Αμερική μας παίρνει τα καλύτερα παιδιά μας. Μας τα παίρνει αλλά πολλά από αυτά γυρίζουν πίσω. Είναι κι άλλα παιδιά από την Καλαμάτα στην Αμερική που έχουν πάει εκεί, όχι μόνον με τον αθλητισμό, κι έχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε διάφορους τομείς. Σου εύχομαι τα καλύτερα», είπε αρχικά ο κ. Νίκας και εν συνεχεία την προέτρεψε να γυρίσει πίσω «Να προγραμματίσεις να γυρίσει στον τόπο μας με τις εμπειρίες τις οποίες έχεις. Ας ελπίσουμε ότι η Καλαμάτα με την ψηφιακή ανάπτυξη που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια θα δώσει και στο ποδόσφαιρο ομάδες οι οποίες θα κατορθώσουν να ανέλθουν. Εγώ στενοχωριέμαι γιατί η πόλη μας, παρότι έχει 40 ομάδες ποδοσφαίρου, δεν έχει κατορθώσει να ανέβει στις υψηλές κατηγορίες και δεν έχει μια δυνατή παρουσία στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Θέλω τις εμπειρίες σου από την Αμερική να μου τις μεταφέρεις να τις κουβεντιάσουμε για να δούμε πως μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ιδιαίτερα του γυναικείου αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, το οποίο θεωρείται ανδρικό άθλημα αλλά δεν είναι τελικά!!!»

Επίσης την παρότρυνε να προβάλει την Καλαμάτα και την περιοχή της στις ΗΠΑ μέσα από τη δραστηριότητά της: «Αν μπορείς εκεί στις συνεντεύξεις τις οποίες δίνεις να αναφέρεσαι στην Καλαμάτα και στον τόπο σου, γιατί αυτό θα είναι για εμάς εδώ ότι το καλύτερο… Θέλουμε την προβολή της πόλη μας από την φωνή των παιδιών τα οποία δημιουργούν και προοδεύουν στο εξωτερικό.»

Η 20χρονη Θεώνη παίζει δεκάρι, υπήρξε αθλήτρια του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδος και τώρα διαπρέπει στις ΗΠΑ, όπου σπουδάζει με υποτροφία. Μάλιστα, στις 20 Ιανουαρίου θα βραβευθεί στη Φιλαδέλφεια ως καλύτερη παίκτρια.

«Κάθε επιτυχία της στο εξωτερικό είναι κάτι που αντανακλά στην πόλη. Το να είναι καλύτερη παίκτρια εκεί στις ΗΠΑ τιμά και την πόλη μας και τον αθλητισμό της Καλαμάτας και της Ελλάδας.

Μην ξεχνάμε ότι είναι ένα παιδί το οποίο αγωνίστηκε στην καλύτερη ελληνική ομάδα, τον ΠΑΟΚ, και διαπρέπει στην Αμερική η οποία κάνει βήματα σημαντικά σε όλους τους τομείς και στο ποδόσφαιρο. Καλή πορεία… Σου εύχομαι να έχεις καλή δύναμη, την υγεία σου, να μην τραυματιστείς ποτέ στο παραμικρό. Τιμάς την Καλαμάτα!

Από τη μεριά της η νεαρή αθλήτρια ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τις ευχές ενώ τον διαβεβαίωσε πως σκοπεύει να γυρίσει στα πάτρια εδάφη μετά το τέλος των κολεγιακών της υποχρεώσεων καθώς και τη διάθεσή της να συμβάλει στην ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού και δη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

 

Leave a Reply