ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ηχηρό «όχι» από τον Αντώνη Σαμαρά στην χρήση του όρου «Μακεδονία» για το Σκοπιανό

0

Τη συνέπεια των λόγων του στο καυτό ζήτημα του Σκοπιανού, «χάρισε» χθες, ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής, στους εκπροσώπους των Παμμακεδονικών Ενώσεων της ελληνικής ομογένειας, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε μαζί τους, στο γραφείο του. Από νωρίς χθες το πρωί, παρατηρήθηκε μεγάλη κινητικότητα στο γραφείο του κ. Σαμαρά,  με πλήθος κόσμου αλλά και πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου της κόμματος, Κωνσταντίνου Καραμανλή, να του εύχονται τα καλύτερα, για τη γιορτή του.

ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΤΟΥ 1992

Ο Αντώνης Σαμαράς, για μια ακόμη φορά, εξέφρασε σε όλους τους τόνους την ξεκάθαρη θέση του για το Σκοπιανό, αποκλείοντας κάθε χρήση του όρου «Μακεδονία», όπως είχε κάνει και  το 1992.
Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων εκδήλωσαν ικανοποίηση από τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού, όπως δήλωσε εξερχόμενη, η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη. «Ο κ. Σαμαράς είναι ξεκάθαρος στις θέσεις του και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτές», τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους και επανέλαβε τις θέσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων, που απορρίπτουν κάθε σύνθετη ονομασία που περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία και τα παράγωγά της, εμμένοντας στις αποφάσεις του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή που ελήφθησαν το 1992.

ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Οργανώσεων είχαν συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή, στο γραφείο που διατηρεί ο πρώην πρωθυπουργός στην πλατεία Μαβίλη. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Παναγιώτη Μπαλτατζή, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε προ ημερών δήλωσή του ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος!

Leave a Reply