ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με κάρτα οι πληρωμές σε 58 ακόμη μικρές επιχειρήσεις μέχρι τις 11 Μαρτίου!

0

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αρχή του… τέλους στα μετρητά, όσον αφορά σε 58 νέες δραστηριότητες, για τις οποίες, οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που τις ασκούν, υποχρεούνται μέχρι τις 11 Μαρτίου το αργότερο, να εγκαταστήσουν συσκευές POS για την υποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στα καταστήματα, τα γραφεία ή τους τυχόν άλλους χώρους άσκησης των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.

Ήδη, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, εξέδωσε νέα εγκύκλιο σχετικά με την υποχρέωση αυτή και οι δικαιούχοι πληρωμής, οφείλουν να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα, τα οποία έχουν εκδοθεί από τετραμερές σύστημα πληρωμής, χωρίς αυτό να συμβαίνει στην περίπτωση του τριμερούς συστήματος. Στα επαγγέλματα αυτά, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, πολλά από τον κλάδο των οικοδομικών δραστηριοτήτων, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και συγκεκριμένα οι αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, οι σιδηρόδρομοι, οι ακτοπλοϊκές γραμμές και οι αερογραμμές σε όλη τη χώρα, αλλά και άλλα πολύ μικρά… επαγγέλματα.

Στη λίστα των 58, είναι ακόμη και κλωστοϋφαντουργίες, επιχειρήσεις πώλησης χαλιών, εφημερίδων και περιοδικών, υπηρεσίες catering και εστίασης, μεσίτες, φωτογράφοι, αθλητικές δραστηριότητες, υπηρεσίες καθαριότητας, δραστηριότητες επισκευών, χώροι ευεξίας, μουσεία, ιστορικοί χώροι και γραφεία κηδειών. Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι προβούν σε έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 11 Μαρτίου, έχουν προθεσμία συμμόρφωσης έναν ακόμη μήνα, με καταληκτική ημερομηνία, την 11η Απριλίου 2018.
Με την εγκατάσταση του POS, όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να δηλώσουν και επαγγελματικό λογαριασμό ή λογαριασμούς στο TAXISNET προκειμένου να υπολογίζονται οι λαχνοί της φορολοταρίας και η απαιτούμενη δαπάνη μισθωτών και συνταξιούχων για την οικοδόμηση του αφορολόγητου ορίου. Οι επαγγελματίες που δεν θα εγκαταστήσουν POS, αν και είναι υποχρεωμένοι, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Leave a Reply