ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερχεται και νέα φορολοταρία – Ο στόχος επετεύχθη και οι πιο πολλοί πληρώνουν με κάρτα!

0

Κάποτε, ήταν το… λαχείο, το τζόκερ και το σκρατς, πλέον, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να πατάξει τη φοροδιαφυγή που… καλά κρατεί, λόγω της υπερφορολόγησης και των σκληρών μέτρων, είναι η λοταρία αποδείξεων.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα κίνητρο χρήσης του πλαστικού χρήματος και e-banking στις συναλλαγές των πολιτών, καθώς συχνά – πυκνά, κληρώνονται 1.000 τυχεροί, που κερδίζουν από 1.000 ευρώ

Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών, μαζί με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ετοιμάζει νέα λοταρία αποδείξεων, η οποία αποτελεί ένα θετικό κίνητρο χρήσης του πλαστικού χρήματος και e-banking στις συναλλαγές των πολιτών και κατ’ επέκταση ένα εργαλείο περιορισμού της φοροδιαφυγής.

ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Τον περασμένο μήνα, οπότε και συνέπεσαν οι γιορτές των Χριστουγέννων, αξίζει να σημειωθεί πως οι ηλεκτρονικές πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν, ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ. Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, για πολλούς λόγους πια, ο μέσος Έλληνας πληρώνει σήμερα κυρίως με πλαστικό χρήμα. Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι στην αγορά, υπολογίζεται πως κυκλοφορούν περίπου 12 εκατομμύρια χρεωστικές κάρτες και 3 εκατομμύρια πιστωτικές, με την τάση, να  είναι αυξανόμενη, ιδιαίτερα στις χρεωστικές.

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΤΑΡΙΑ

Η νέα φορολοταρία, θα στηθεί στο τέλος του μήνα και στην κληρωτίδα, θα μπουν οι λαχνοί που αντιστοιχούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον Δεκέμβριο.

Στις κληρώσεις, συμμετέχουν ενήλικοι άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης και για να δει κανείς με πόσους λαχνούς θα μπει στην κλήρωση,  αφού εξαρτώνται από το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του, αρκεί να έχει τους κωδικούς του Taxisnet και να μπει στη σχετική εφαρμογή.
Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.

  • Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
  • Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
  • Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

 

Όσοι κληρωθούν, θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω της εφαρμογής του Taxis, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό, ενώ υπενθυμίζεται ότι τα χρηματικά έπαθλα του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

 

Leave a Reply