ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ντουρά εν όψει και άλλα πολλά

0

ΝΑΤΟΣ πάλι μετά από καιρό, ορεξάτος και πάνα αεικίνητος εμφανίστηκε ο Λεό Ντουρά Λα Ντουραμάκ, εσαεί κόμης της Βαλύρας, κομίζοντας νέες ιδέες και προτάσεις.

ΠΑΝΤΑ σε ώτα μη ακουόντων βέβαια αλλά αυτό καμία σημασία δεν έχει για τον ίδιο που έχει το δικό του τρόπο να πρωτοπορεί σε πείσμα όλων.

ΝΤΟΥΡΑ είναι αυτός δεν είναι όποιος κι όποιος, και βέβαια όλοι γνωρίζουν πως έρχεται από πολύ μακριά η δόξα του και πολύ πιο μακριά πηγαίνει κόντρα στην άγνοια των καιρών.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ και πάλι γεια σου φίλε Λεωνίδα.

***

ΚΙ ΕΝΩ στο Αμφιθέατρο του γίνονται παραστάσεις, προβολές και άλλες εκδηλώσεις, η γενική εικόνα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας θυμίζει «κουφάρι» για το άλλοτε στολίδι της Αριστομένους που ο γραφικός Γιακουμάτος ως υφυπουργός όταν το εγκαινίασε το είχε ονομάσει Βερσαλλίες!

ΤΟΣΗ αμετροέπεια εκ μέρους του αλλά αυτό είναι το λιγότερο, άλλωστε οι πολιτικοί το συνηθίζουν να είναι αμετροεπείς.

ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν οι… «Βερσαλλίες» βρίσκονται σε κατάσταση κατάρρευσης, αλλά σημασία έχει ότι το αμφιθέατρο που πλέον ονομάζεται «Θόδωρος Αγγελόπουλος» και θεωρείται κατάλληλο για εκδηλώσεις, ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας.

ΑΡΑ και ο Δήμος έχει κάποια ευθύνη, δε νομίζετε;

ΚΑΙ τη ΔΕΗ τελικά ποιος θα την πληρώσει αν όχι εκείνοι που κατανάλωσαν το ρεύμα;

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ για το Εργατικό κέντρο να θυμίσω πως στο αμφιθέατρό του φιλοξενεί αυτές τις μέρες και τις παραστάσεις του ΜΕΘ.

***

ΣΥΜΒΑΣΗ κατά της γραφειοκρατίας θεωρείται η Προγραμματική Συμφωνία Δήμων και Περιφερειών με το υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοινώθηκε.

ΥΠΑΡΧΕΙ καλή πρόθεση να το πιστέψουμε, αν βέβαια μας αφήσουν γιατί μεταξύ μας οι πομπώδεις ανακοινώσεις δύσκολα γίνονται πιστευτές ακόμα κι όταν υπάρχουν οι καλύτερες προθέσεις.

Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ είναι τέρας και μάλιστα πολύπλοκο και σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και τόλμη για να συγκρουστείς μαζί της.

***

«ΟΧΙ» του Σαμαρά για άλλη μια φορά στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για το Σκοπιανό.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ο Σαμαράς παραμένει συνεπής στις θέσεις του από το 1992.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ βέβαια είναι τι έχει αλλάξει από το 1992, και είναι γεγονός ότι έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά.

ΟΧΙ τόσα όμως ώστε να γίνεται λόγος για χρήση του όρου «Μακεδονία», που όπως φαίνεται θα κολλήσει για άλλη μια φορά παρά την εμμονή του Νίμιτς για άμεση λύση.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ μέρες πάντως θα αναφερθούμε εκτενώς στην ιστορία του Σκοπιανού και εκεί θα θυμίσουμε πολλά.

***

ΠΗΡΑ κι εγώ το πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου σε μορφή εφημερίδας και δίγλωσση έκδοση με πλούσιο πληροφοριακό υλικό για τις ταινίες που θα παρουσιαστούν όπου σε πολλές εξ αυτών θα παραβρεθούν και οι δημιουργοί τους.

Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ διευθύντρια Τζίνα Πετροπούλου με το επιτελείο της έκανε αξιόλογες επιλογές και θα χαρούμε να τις δούμε.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα γίνει και στην Καλαμάτα από 24/1 έως 7/2/2018.

***

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ οι παραστάσεις του ΜΕΘ με το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Δεν είμαι εγώ» που παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου μέχρι και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

ΤΟ ΜΕΘ ξεκίνησε με επιτυχία τις δράσεις του για το 2018  και το έργο του Ξενόπουλου έτυχε θερμής υποδοχής από το θεατρόφιλο κοινό.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ όσοι ακόμα δεν το είδατε.

ΘΑ ενθουσιαστείτε!

Θανάσης Παντές

Leave a Reply