ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρεμπόριο και Κυριακές στο επίκεντρο της συνάντησης των εμπόρων και γενικού γραμματέα Προστασίας του καταναλωτή!

0

Με… φόντο την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η οποία θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και το «καυτό» ζήτημα του παραεμπορίου στο επίκεντρο, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, η συνάντηση του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη, με τον νέο γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρη Αυλωνίτη.

Ο κ. Κροκίδης, έθεσε επίσης, το ζήτημα της ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας, την ανάγκη βελτίωσης του πλαισίου της επαγγελματικής στέγης, τη γενίκευση της εμπορικής χωροταξίας με έμφαση στην δράση της ΕΣΕΕ που αφορά στα Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα  «Open Malls» και την επανεξέταση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων διότι, σύμφωνα με τους εμπόρους, δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην αγορά. Επιπλέον, συζητήθηκε ο κώδικας δεοντολογίας και ο προγραμματισμός clustering και Logistics στο ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς και η απαραίτητη για την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Οι δυο άνδρες, φαίνεται να συμφώνησαν να υπάρχει «ανοιχτός δίαυλος» επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο φορείς και συνεχής συνεργασία για την λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων κάθε επιχείρησης. Μάλιστα, μετά από πρόταση της γενικής γραμματείας Εμπορίου, θα πραγματοποιηθεί συνεργασία ανάμεσα στην ΓΓΕ και στο ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ με σκοπό την δημιουργία data ανοικτών δεδομένων και με στόχο την αναπτυξιακή πολιτική, ενώ για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, η ΕΣΕΕ, προγραμματίζει ένα μεγάλο συνέδριο τον Απρίλιο, με τον ορισμό και τον αναπτυξιακό ρόλο της μικρομεσαίας επιχείρησης σε Ελλάδα και Ευρώπη στο επίκεντρο! Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο κ. Κορκίδης, ζήτησε την συμμετοχή της γενικής γραμματείας Εμπορίου και την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. «Η ΕΣΕΕ καθόλη τη διάρκεια της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης, αναζητά από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση και επίμονα προτείνει στην γενική γραμματεία Εμπορίου, με τις τεκμηριωμένες θέσεις της, να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα αποτελεί την αναγκαία εθνική πολιτική της χώρας μας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε στο τέλος της συνάντησης ο εκπρόσωπος των εμπόρων, επισημαίνοντας πως τα ανοικτά θέματα, παραμένουν πολλά.  «Ευτυχώς, είχαμε έναν ειλικρινή διάλογο και ελπίζουμε σε μία διαρκή συνεργασία με το γενικό γραμματέα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να δημιουργήσουμε από κοινού τα απαραίτητα στηρίγματα, για το μέλλον της μικρομεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας. Γι’ αυτό, οι Έλληνες έμποροι ως παραδοσιακή μεσαία τάξη θέλουμε να κάνουμε βήματα μπροστά και όχι πίσω, θέλουμε λοιπόν την γενική γραμματεία Εμπορίου και γενικότερα το υπουργείο Οικονομίας να μας ακολουθήσει στη προσπάθειά μας να ισχύσουν κανόνες «Fair Play» στην ελληνική αγορά», δήλωσε καταληκτικά, ο Βασίλης Κορκίδης.

Leave a Reply