ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βιολογικός καθαρισμός Καλαμάτας: Αρχή του τέλους για τη… βρόμα στη δυτική παραλία!

0

Δραστικά μέτρα, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί, πήρε ο Δήμος Καλαμάτας, για τη ρύπανση των καναλιών στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής παραλίας και ειδικότερα κοντά στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, κάνοντας ελέγχους, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε βυτιοφόρα από άλλους Δήμους και προβαίνοντας σε καταγγελίες, στις αρχές.

Μάλιστα, πρόσφατα, για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ο Δήμος ενημέρωσε λεπτομερώς την Αστυνομία, όπως δήλωσε χθες, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. «Πράγματι, τα λύματα στα κανάλια, είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα και δυστυχώς ο Δήμος, δεν έχει το μηχανισμό να το ελέγξει, καθώς αυτά, είναι δουλειά των επιθεωρητών Περιβάλλοντος και της Αστυνομίας», ανέφερε ο κ. Νίκας, αναλύοντας τις ενέργειες, στις οποίες προέβη ο Δήμος και ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά, πως δεν μπορεί να έρθουν στην Καλαμάτα, βυτιοφόρα από Δήμους που έχουν βιολογικό καθαρισμό. «Ένα βυτιοφόρο που περνάει τους Χράνους ερχόμενο προς Καλαμάτα, περνώντας στη Μεσσήνη ή το Μελιγαλά, που δεν έχει βιολογικό καθαρισμό, μπορεί να ελεγχθεί από την Αστυνομία», τόνισε ο κ. Νίκας και στάθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά.

«Πρόσφατα, μπήκαν τρία βυτιοφόρα στο βιολογικό καθαρισμό, με επιβαρυμένο φορτίο και δεν έγιναν αποδεκτά! Μάλιστα, ειδοποιήσαμε εγγράφως, ότι αυτά τα βυτιοφόρα με τον τάδε αριθμό κυκλοφορίας, δεν έγιναν αποδεκτά, καθώς πρέπει να ελεγχθεί που πήγαν τα συγκεκριμένα λύματα», δήλωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας την υποχρέωση που έχει ο Δήμος να ενημερώνει τόσο το Λιμενικό, όσο και την Αστυνομία. Τέλος, ο Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε και στα δείγματα που ελήφθησαν σε ένα από τα πλέον επιβαρυμένα σημεία, τονίζοντας πως τα δραστικά μέτρα, θα συνεχίζονται. «Έγιναν ήδη δύο έλεγχοι στου Μουετλάκη, εκεί που είχε παρουσιαστεί το έντονο πρόβλημα και διαπιστώθηκε ότι τα λύματα, δεν προέρχονται από ακαθαρσίες, αλλά είναι πιθανότατα, βιομηχανικά», δήλωσε ο κ. Νίκας, επισημαίνοντας καταληκτικά πως «αν δεν γίνει μια προσπάθεια από όλους τους εμπλεκομένους και κυρίως τον κατασταλτικό μηχανισμό, είναι κατανοητό πως θα συνεχίζεται αυτή η αφροσύνη και η εγκληματική ενέργεια».

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply