ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πόλεμος» του Αλέξη Τσίπρα με τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το Σκοπιανό

0

Την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, στην ομιλία του, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. στα γεγονότα του 1992 και στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με αφορμή το Σκοπιανό.

Ο κ. Σαμαράς, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, αρκέστηκε σε μια λιτή δήλωση μέσω του ΑΠΕ: «Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Εκείνο που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού είναι η φράση του Αλέξη Τσίπρα περί ανατροπής της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον Α. Σαμαρά. «Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας ώστε να λυθεί οριστικά ένα ζήτημα που φορτώθηκε στη χώρα από το 1992. Τότε που η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και η χώρα, είχε την ατυχία να έχει ως Υπουργό Εξωτερικών τον κύριο Σαμαρά, ο οποίος προτίμησε να οικοδομήσει την προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τη χώρα. Οι κραυγές και ο παροξυσμός είναι χαρακτηριστικό των πατριδοκάπηλων αλλά μόνο ο διάλογος και η νηφαλιότητα προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην πατρίδα», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

ΝΕΕΣ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ «ΔΙΑΣΩΣΗ» ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Εν τω μεταξύ νέα επίθεση στον Μεσσήνιο πολιτικό Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το ζήτημα των Σκοπίων. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Έθνος» αναφέρει ότι «ο Πάνος Καμμένος είναι έντιμος, δεν θα γίνει Αντώνης Σαμαράς». Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη αιχμηρή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα κατά του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το Σκοπιανό.

Πρόκειται, προφανώς, για μια προσπάθεια διάσωσης της ενότητας του κυβερνητικού σχήματος, με προσωπικό άνοιγμα στον Πάνο Καμμένο. Ωστόσο αποτελεί μια άκομψη και χοντροκομμένη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσει προβλήματα στην ενότητα της ΝΔ. Εκείνο όμως που προξενεί εντύπωση είναι η «πολιτική ελαφρότητα» με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζει «έντιμο τον Καμμένο που δεν θα γίνει Σαμαράς» την ίδια στιγμή που οι θέσεις του «έντιμου συγκυβερνήτη» για το Σκοπιανό, προσεγγίζουν εκείνες του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει συνεπή στάση για το Σκοπιανό από το 1992, όπου χαράχθηκε η εθνική γραμμή από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αραγε τόσο αφελείς θεωρεί τους Ελληνες ο πρωθυπουργός ή πιστεύει ότι με το «μασάζ» προς τον Καμμένο θα διασωθεί πολιτικά η κυβέρνηση που εμφανίζεται με δύο θέσεις για το Σκοπιανό;

Θ.Τ.

Leave a Reply