ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε ρυθμούς Σκοπιανού οι πολιτικές εξελίξεις με τα μάτια στο Eurogroup!

0

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ  Σκοπιανού οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέζουν για επίλυση του θέματος της ονομασίας.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να ακροβατεί στο «κίνημα» της σύνθετης ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία», χωρίς όμως να εξασφαλίσει η συνοχή της πλειοψηφίας, δημιουργείται περιρρέουσα κατάσταση…

ΕΤΣΙ ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μεταφέρει την «μπάλα» στο γήπεδο της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να οξύνει παλιές αντιθέσεις, ελπίζοντας ότι μπορεί ακόμη και να διασπάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ παρεμβάσεις και δηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά, σε μια προσπάθεια να «διασώσει» πολιτικά τον Καμμένο, τον οποίο προσπαθεί να μεταπείσει ώστε να εξασφαλιστεί η κυβερνητική συνοχή.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να αποδυναμωθεί το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό, η δυναμική του ξεπέρασε κάθε προσδοκία, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον πολιτικό κόσμο και στην κυβέρνηση!

ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ είναι ότι το Σκοπιανό πολιτικά θα δεσπόζει στο πολιτικό σκηνικό, καθώς οι εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια είναι  γεωστρατηγικής σημασίας, τόσο για το δυτικό κόσμο, όσο και για τη Ρωσία!

ΕΤΣΙ το ζήτημα αναμένεται να πάρει διαστάσεις μετά την ευαισθητοποίηση του κόσμου που κατέκλυσε χθες τη συμπρωτεύουσα, ενώ πηγές από τους διοργανωτές δεν απέκλεισαν και ακόμη πιο μεγάλο πανελλήνιο συλλαλητήριο στην Αθήνα!

ΜΑΛΙΣΤΑ η πρόταση του συλλαλητηρίου για καθαρό Δημοψήφισμα πριν την οποιαδήποτε απόφαση, σε συνδυασμό με τα μεγάλα ποσοστά που κατέγραψε το «ΟΧΙ» στη χρήση του όρου Μακεδονία, σε πρόσφατη δημοσκόπηση, δημιουργεί νέα δεδομένα, με προεκτάσεις που διατρέχουν όλο το πολιτικό σύστημα!

ΚΑΙ ΕΝΩ συμβαίνουν όλα αυτά σήμερα στο Eurogroup  θα κριθούν τα αποτελέσματα της Γ΄ αξιολόγησης και θα καθοριστούν τα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση του Γ΄ Μνημόνιου τον Αύγουστο.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ αποφάσεις θα διαφανεί κατά πόσο οι δανειστές συμμερίζονται τις απόψεις Τσίπρα για «καθαρή έξοδο» ή θα επηρεαστούν από τις διαφορετικές εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και όχι μόνο, που κάνουν λόγο για «προστατευμένη έξοδο», κάτι δηλαδή σαν «μίνι Μνημόνιο», που αποστρέφεται η κυβέρνηση!

ΠΥΚΝΟΣ, λοιπόν, ο πολιτικός χρόνος με την καθημερινότητα ανελέητη και την κρίση να ισοπεδώνει όλο και περισσότερους αδύναμους, ενώ η αγορά υποφέρει από έλλειψη ρευστότητας!

ΤΕΛΟΣ, οι οφειλές, οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις λογαριασμών επιχειρήσεων και πολιτών συμπληρώνουν το εφιαλτικό παζλ στην όγδοη συνεχή μνημονιακή χρόνια!  Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

 

Leave a Reply