ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκοπιανό και άλλες… ιστορίες!

0

ΝΑΤΟΙ λοιπόν έρχονται οι φίλοι του Κλειδαρά Μεζεδολόγου στο κέντρο της αισιόδοξης πόλης των ονειρικών ιβίσκων.

ΚΑΙ όχι μόνο έρχονται αλλά και σουλατσάρουν στην κεντρική πλατεία που κανείς πια δεν θυμάται αν λέγεται Εθνικής Αντιστάσεως ή Βασιλέως Γεωργίου.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ νάτοι έφτασαν και τον Κλειδαρά Μεζεδολόγο αναζητούν και τον βρίσκουν να μοιράζει τον άσκοπο χρόνο του στο Κεντρικόν και στου Φραγγέα πίνοντας καφέδες και φλυαρώντας ακαταπαύστως.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ και είναι σε φόρμα και δεν το κρύβουν.

ΓΟΥΗΒΕΡΙΟΙ είναι και τη Γουηβερία ανακαλούν από το μακρινό παρελθόν και πολύ  όρεξη  έχουν και δεν το κρύβουν.

ΚΑΙ ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος παρών και έτοιμος για δράση και το φιλαράκι του περιμένει τον τρομερό Πολ Κέρμπουρι να πάνε για ποτό στο Αναΐς.

ΠΡΙΝ βεβαίως ακολουθήσει εκδρομή στη Μάδαινα στο στέκι του Δαβέρου.

***

ΣΚΟΠΙΑΝΟ και στα μούτρα τους!!

ΑΛΛΟΥΒΡΟΧΗΔΕΣ εθνικιζόντες  πατριδοκαπηλολάγνοι σφετεριστές ιδεών, εσαεί κήνσορες αμετροεπών καταστάσεων.

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ και μαζί τους άλλοι αθώοι και αγνοί που παρ’ όλη την άγνοια της ιστορίας συγκεντρώθηκαν και βροντοφώναξαν στη Θεσσαλονίκη «Η Μακεδονία είναι ελληνική», πόση γεωγραφία ξέρουν;

ΚΑΙ καλά οι απλοί πολίτες οι θεωρούμενοι ως ταγοί τι κάνουν; Και τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια για το περιλάλητο πλέον ζήτημα του Σκοπιανού;

ΟΤΑΝ αποδέχτηκαν, το μακρινό 1992 την προσωρινή ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβία Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν είχαν καταλάβει πως από την ονομασία αυτή μόνο η τελευταία λέξη θα έμενε τελικά;

ΚΙ ΑΝ ΤΟΤΕ δεν το κατάλαβαν ή έκαναν πως δεν κατάλαβαν, στα χρόνια που μεσολάβησαν δεν κατάλαβαν τίποτα;

ΡΩΤΑΩ κι απαντήσεις δεν θα πάρω.

ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ που θεωρήθηκε Μακεδονικό για λόγους σκοπιμοτήτων συνεχίζει να σέρνεται με τις αρνήσεις εκατέρωθεν των πλευρών να πληθαίνουν και κανείς να μη μένει με την αίσθηση της δικαιοσύνης, αφού δικαίωση για κανένα δεν θα υπάρξει παρά μόνο για όσους έχουν συμφέρον να συντηρούν αυτή την κατάσταση για δικούς τους λόγους με το πρόσχημα του πατριωτισμού σαν προπέτασμα της πατριδοκαπηλίας.

ΚΙ ΕΝΩ όλα αυτά (και άλλα πολλά) συμβαίνουν, η οικονομία των Σκοπίων στηρίζεται και αναπτύσσεται από την ελληνική οικονομία από τότε που υπάρχει ως επαρχία της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας.

ΤΟ ΘΥΜΙΖΩ για να μην ξεχνιόμαστε.

***

ΚΑΤΑΝΟΩ τις αντιδράσεις για το πιθανολογούμενο κλείσιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας, αλλά επιμένω πως η επιχειρηματολογία για την παραμονή του εδώ και πολύ καιρό πλέον δεν είναι καθόλου πειστική.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τη μελλοντική του αξιοποίηση αυτή δεν μπορεί παρά να έχει υψηλές προδιαγραφές που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της Μεσσηνίας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply