ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νίκος Ανδρουλάκης προς κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία: Παίζουν φθηνά και επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια και με τα εθνικά θέματα!

0

ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΟ 2015 ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ!

Επίθεση στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο «Θέμα Radio 104,6» και στους Γ. Κουβαρά και Κ. Δούκα, ο ευρωβουλευτής εκφράζει την απαισιοδοξία του για εξεύρεση λύσης και τονίζει ότι παίζονται κομματικά παιχνίδια σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2015 ΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

«Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα υποδύεται ότι έχει φάει λωτό και ξεχνά τη μέχρι τώρα στάση του. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος υπέγραψαν τις προγραμματικές δηλώσεις του 2015, οι οποίες ανέφεραν ότι πρέπει να βρεθεί λύση με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, και βεβαίως άρση των αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα των Σκοπίων. Σήμερα ο κ. Καμμένος ξεχνά τις συμφωνίες που υπέγραψε και προσπαθεί να περισώσει το κόμμα του.

Ο δε Αλ. Τσίπρας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, δε μιλά πλέον μόνο για γεωγραφικό αλλά βάζει στο τραπέζι πάσης φύσεως προσδιορισμό, και τον χρονικό, δηλαδή Νέα Μακεδονία. Πρόκειται για απαράδεκτη στάση που προκαλεί ζημιά στη χώρα».

Ο κ. Ανδρουλάκης κάνει λόγο για «χαοτική κατάσταση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και υπογραμμίζει: «Δυστυχώς ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο συγκυβερνήτης του τιμούν την εθνική γραμμή για λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων».

Βολές εξαπολύει και κατά τη ΝΔ για αλλοπρόσαλλη τακτική θυμίζοντας ότι το 2009 ο Κ. Καραμανλής έλεγε ότι το διαβατήριο για τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς απαιτεί για τη FYROM σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων.

ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής: «Τα όρια του αυτοεξευτελισμού του πολιτικού συστήματος τα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια όπου η Ελλάδα χρεοκόπησε και δεν υπήρξε εθνική ομοψυχία και να βγει η χώρα από την κρίση.

Τώρα οι ίδιοι πρωταγωνιστές συνεχίζουν να πολιτεύονται με ανευθυνότητα. Και ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη γιατί δεν ενημέρωσε τα κόμματα, δεν προσπάθησε καν να κτίσει μια εθνική γραμμή. Εκτιμώ ότι συνειδητά ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πεδίο έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων γιατί θέλει διαμορφώσει νέες διαιρετικές τομές στο πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς, από αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια χάνει η χώρα γιατί δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων.

Πρόκειται για φθηνά και επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται από την κυβέρνηση και από τη Νέα Δημοκρατία».

Leave a Reply