ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προς νέα «σφαγή» των συνταξιούχων! Οι κυνικές απαιτήσεις του ΔΝΤ και η «πρόθυμη» σε όλα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

0

Μπορεί στην Ελλάδα της εδραιωμένης ύφεσης, η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί και οι περικοπές στις συντάξεις, να είναι το μείζον ζήτημα των πολιτών, όμως οι θεσμοί και οι εκπρόσωποί τους, με τους απίθανους μισθούς τους, έχουν… άλλη άποψη, θέλοντας προφανώς, να φέρουν τη χώρα, σε επίπεδα Βουλγαρίας, για να ικανοποιηθούν!

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, οι οποίοι κάνουν λόγο για ληστεία, καυτηριάζοντας τις ήδη πολύ υψηλές εισφορές, που είναι οι υψηλότερες της Ευρώπης(!!!) και μιλούν για πραγματική εξαθλίωση, αφού πολλοί δεν έχουν να πάρουν ούτε τα φάρμακά τους, έρχεται η Κριστίν Λαγκάρντ, να δηλώσει το… αντίθετο! Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Νταβός, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, δήλωσε ότι οι συντάξεις των Ελλήνων ήταν διαχρονικά πολύ υψηλές! «Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι συντάξεις απείχαν υπερβολικά από τις αντίστοιχες των εταίρων της και αυτό ίσχυε για όλες: μεσαίες, μεγάλες και μικρές», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι Έλληνες έπρεπε να το ρυθμίσουν. «Η περικοπή υφιστάμενων συντάξεων είναι ένα δύσκολο πολιτικό δίλημμα», πρόσθεσε η κα Λαγκάρντ, η οποία διερωτήθηκε, ποιο είναι το απαραίτητο όριο για το δίχτυ ασφάλειας και ποιο είναι το κατώφλι πέρα από το οποίο προστατεύονται πραγματικά οι συντάξεις.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα, πάνω απ’ το κεφάλι της Ελλάδας, έπεφτε ένας ακόμη… οικονομικός κεραυνός, με τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, Maurice Obstfeld, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» να τονίζει πως δεν έχει εκπληρωθεί ο όρος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Η προσδοκία ήταν ότι θα δοθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο νέο δάνειο στην Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι καταγράφει επαρκείς προόδους στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της προχωρήσουν σε επαρκείς ελαφρύνσεις του χρέους ώστε να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Ο τελευταίος τουλάχιστον όρος δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά, με  τον προβληματισμό έντονο, καθώς για μια ακόμη φορά, οι δηλώσεις των δανειστών μας, έρχονται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των κυβερνητικών στελεχών, που ή μας… κοροϊδεύουν «χρυσώνοντάς μας το χάπι» των νέων μέτρων που, προφανώς, θα μας ζητηθούν ή έχουν πραγματικά άγνοια ή πανηγυρίζουν για την επιστροφή στην ανάπτυξη με τη θυσία των Ελλήνων  συνταξιούχων που με τις αλλεπάλληλες περικοπές, τη μείωση αφορολόγητου και τις φορολογικές επιβαρύνσεις οδηγούνται σε κατάσταση πραγματικής εξαθλίωσης. Ο,τι και αν συμβαίνει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίζεται «πρόθυμη» σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών επιβάλλοντας νέες περικοπές των συντάξεων και διατηρώντας όλες τις προηγούμενες που υποσχόταν να καταργήσει.

Leave a Reply