ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολιτικές και προεκλογικές …μανούβρες για το Σκοπιανό!

0

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ… να στεγνώσει το μελάνι από το δημοσίευμα στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» για τις πολιτικές εξελίξεις που «δρομολογεί» το Σκοπιανό και χθες μπαράζ δημοσιευμάτων και τηλεοπτικών ρεπορτάζ «εξειδίκευαν» βήμα -βήμα τα πιθανά σενάρια που ήδη είναι στο «τραπέζι» εν όψει του νέου μεγάλου συλλαλητηρίου την Κυριακή στην Αθήνα.

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

Ηδη πολλά από τα πιθανά σενάρια αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν, καθώς χθες έγινε ανοιχτά λόγος (παρ’ ότι διαψεύστηκε) για παραίτηση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.  Φαίνεται ότι στους Ανεξάρτητους Ελληνες επικρατεί απόλυτη σύγχυση, καθώς θέλουν και την… πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!  Αναλογίζεται κανείς αν η κυβέρνηση φέρει πρόταση για σύνθετη ονομασία στο Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή, πως νοείται να είναι απέναντι ο κυβερνητικός εταίρος, με τον επικεφαλής του μάλιστα στον θώκο του υπουργείου Αμυνας;

Από την άλλη η άρνηση από το «Κίνημα Αλλαγής», τόσο από τη Φώφη Γεννηματά όσο και από τον Σταύρο Θεοδωράκη να δώσουν πολιτικό σωσίβιο στον Τσίπρα με ή χωρίς την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση, περιχαρακώνει το πολιτικό σκηνικό και βάζει σε ενέργεια πολιτικά σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με επίκληση εθνικών λόγων.

Η πολιτική διάσταση στο «Μακεδονικό» που πυροδοτήθηκε από τους ερασιτεχνικούς κυβερνητικούς χειρισμούς δεν φαίνεται ότι μπορεί να «μαζευτεί» και να πάμε σε λύση του Σκοπιανού με «εθνική γραμμή» και συναίνεση.  Αντίθετα φαίνεται ότι οξύνεται η αντιπαράθεση, ενώ από το συλλαλητήριο της Κυριακής θα κριθούν πολλά.

Οι εξελίξεις στα Σκόπια, καθώς και ο ρόλος του διαπραγματευτή Νίμιτς που θα έχει «ρεβεράτζες» στην Αθήνα και τη γειτονική χώρα, είναι καθοριστικά για τις επόμενες κινήσεις Τσίπρα, ενώ ο ρόλος Αμερικής και Γερμανίας κρίνεται καθοριστικός για το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολιτικά «γεμάτες» και η εορτάζουσα Καλαμάτα θα βρεθεί στο επίκεντρο, αφού  την Παρασκευή θα έχουμε πολιτικές «συναντήσεις κορυφής» εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου που θα προστρέξουν στη Χάρη της Παναγίας της Υπαπαντής.  Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε για την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  του πρ. πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς και για την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης, που εκτός απροόπτου θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος ή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης που, έτσι κι αλλιώς, θα βρίσκεται στην Καλαμάτα και θα σε μιλήσει στην εκδήλωση κοπής της πίτας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας την Παρασκευή το απόγευμα.

Leave a Reply