ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολλά και διάφορα

0

ΣΚΟΠΙΑ από δω, Σκόπια από κει, Σκόπια και πάρα πέρα.

ΜΕ ΑΥΤΟ το θέμα πορευόμαστε αυτές τις μέρες με τη γνωστή λογική «σε δουλειά να βρισκόμαστε».

ΥΠΑΡΧΕΙ γενικώς μια έξαρση πατριωτισμού χωρίς ωστόσο να μπορεί να θεωρηθεί και πατριδολατρεία βέβαια.

***

ΤΟ ΕΙΧΕ καταλάβει αλλά δίσταζε να το δηλώσει και στους άλλους. Ανήκε πλέον στους Γουηβέριους κι αυτό είχε εκ των πραγμάτων τις συνέπειές του.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ έτοιμη ωστόσο να τις αναλάβει γι’ αυτό άλλωστε και δήλωνε απλά και σεμνά ότι ήταν και μια Γκόλφω που είχε δραπετεύσει από κάποιες ιλουστρασιόν σελίδες περιοδικών και κατευθυνόταν προς την ονειρούπολη που είχε φανταστεί.

ΟΙ ΓΟΥΗΒΕΡΙΟΙ πάντως δεν είχαν σκοπό να αγνοήσουν την παρουσία της και τις ερωτικές επιπτώσεις στις αποφάσεις τους.

ΚΑΠΩΣ έτσι είχε προκύψει η ιστορία της Γώγας Γιακαβλούτσι, στην οποία είχαμε αναφερθεί και άλλοτε.

***

ΠΗΓΑΙΝΕ πιο μακριά απ’ όσο φανταζόντουσαν κι από εκεί άλλωστε κάποτε είχε έρθει στην ενδοχώρα των κρετίνων.

ΤΩΡΑ πια αισθανόταν πως ήταν αργά για να φύγει απ’ αυτήν.

ΑΛΛΩΣΤΕ λογιζόταν πλέον Ενενδροχώρα της κι αυτό έδινε ένα κάποιο πρεστίζ θεωρούσε, καθώς αρεσκόταν στο ανάλογο παραμύθιασμα που έκανε στον εαυτό για να αισθάνεται καλύτερα.

ΚΑΙ  τελικά καλύτερα αισθανόταν καθώς πήγαινε κι ερχόταν από θέση σε θέση και από αερολογία σε αερολογία.

***

ΜΕΓΑΛΕΙΑ εν όψει στην αισιόδοξη πόλη των ονειρικών ιβίσκων, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις της Υπαπαντής και την άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του πρώην πρωθυπουργού.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ο εορτασμός είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πρωτοκλασάτη γαλάζια παρουσία στην περιοχή και γι’ αυτό δεν είναι  διόλου τυχαίο άλλωστε το έντονο ενδιαφέρον των τοπικών στελεχών να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κοντά στην κομματική ηγεσία.

ΚΑΙ βέβαια να κάνουν καλή εντύπωση, αφού τα «μαντάτα» από το τοπικό γαλάζιο στρατόπεδο δεν είναι και τόσο ευχάριστα ούτε και κολακευτικά βεβαίως.

ΑΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ο Μητσοτάκης ή και ο Σαμαράς, στέλνοντας μηνύματα στον Τσίπρα, δεν γνωρίζω.

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση πάντως προπιεί να θεωρείται βέβαιο πως θα απαντήσει το απόγευμα της ίδια μέρας ο αν. υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης στην κοπή της πίτας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στο Rex.

***

ΝΑΡΤΟΥΡΑ δυνατά με νέες δράσεις κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή της Μάνης.

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εκδήλωση στην ταβέρνα Διόνυσος στη Στούπα, όπως διάβασα χθες στη «ΦΩΝΗ».

ΤΟ ΠΙΟ ευχάριστο πάντως ήταν απ’ ότι έμαθα πως υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και αυτό κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία που ξεκίνησε η ΝΑΡΤΟΥΡΑ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply