ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανεξέλεγκτη χωματερή στο δάσος του Μαινάλου καταγγέλλει η Περιφέρεια!

0

Η προειδοποίηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη φράση: «Δήμαρχε σταμάτα τους επικίνδυνους πειραματισμούς με τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Μεγαβούνι», δίνει τη διάσταση της κατάστασης που επικρατεί στην Πελοπόννησο με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Αναφέρει η Περιφέρεια σε ανακοίνωσή της:

«Είναι πολιτικά τουλάχιστον ανήθικο να συνεχίζει τους «πειραματισμούς» στην πλάτη των δημοτών του αυτός που το μόνο που έχει κάνει μέχρι σήμερα για το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι να δημιουργήσει μια νέα ανεξέλεγκτη χωματερή μέσα στο δάσος του Μαινάλου, στον Άγιο Βλάσση, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δημόσια υγεία, όσο και το περιβάλλον.

Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία απαιτεί απόλυτο σεβασμό της νομιμότητας, και όχι λόγια του αέρα με σκοπό να παραπλανά τους πολίτες.

Ο χώρος στο Μεγαβούνι δεν πληροί καμία προδιαγραφή για διαχείριση απορριμμάτων και παρανόμως του εκχωρήθηκε η άδεια περιβαλλοντικών όρων. Η προτεινόμενη διαχείριση που φιλοδοξεί να κάνει είναι εκτός των προβλέψεων του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου και εκτός του ΕΣΔΑ, κυρίως γιατί δεν εξασφαλίζει τη διαχείριση του υπολείμματος του σύμμεικτου απορρίμματος, το οποίο φτάνει στο 70-80%.

Ακόμα πιο επικίνδυνη είναι η προτροπή του στους υπόλοιπους Δημάρχους να υιοθετήσουν το δικό του παράνομο τρόπο διαχείρισης σκουπιδιών. Είναι καιρός να σοβαρευτεί αυτός που έλεγε ότι έχει έτοιμες λύσεις προωθώντας συγκεκριμένες τεχνολογίες και συγκεκριμένες εταιρείες».

 

 

Leave a Reply