ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αδιαπραγμάτευτη η Μακεδονία! Ηχηρό μήνυμα από την απίστευτη λαοθάλασσα χθες στην Αθήνα…

0

Αμέτρητοι και από την Πελοπόννησο, όπως φυσικά και από τη Μεσσηνία, οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα, το οποίο είχε έντονο και το… χρώμα του νομού μας. Η απίστευτη λαοθάλασσα και το μήνυμα ότι η Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτη, έστειλε μήνυμα στην παγκόσμια κοινή γνώμη, ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Πάνω από 1,5 εκατ. Ελληνες βροντοφώναξαν το «Ελλάδα ενωμένη ποτέ νικημένη». Δυναμικό παρόν, έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα εξερχόμενος από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, αποθεώθηκε από διαδηλωτές που φώναζαν «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς»! Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς, έκανε και μια αισιόδοξη εκτίμηση για το… αποτέλεσμα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης, κάνοντας λόγο για ένα ηχηρό μήνυμα που ήδη βρήκε αποδέκτες! «Αυτή η συγκλονιστική εικόνα ενότητας και αποφασιστικότητας του ελληνικού λαού, θα φτάσει έξω. Είμαι σίγουρος πως θα το καταλάβουν όλοι», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ πάρα πολλά ήταν τα πούλμαν που αναχώρησαν νωρίς το πρωί από τη Μεσσηνία και εκατοντάδες Ι.Χ., δίνοντας βροντερό παρών στο Σύνταγμα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Λίγο πριν ξεκινήσει τη συγκλονιστική και ενωτική ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης σιγοτραγουδούσε το τραγούδι «Θα σημάνουν οι καμπάνες» που ακουγόταν από τα μεγάφωνα, ενώ βουρκωμένος, εμφανίστηκε ενωτικός και ζήτησε δημοψήφισμα αν αυτή ή κάποια άλλη κυβέρνηση συμφωνεί να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» σε σύνθετη ονομασία.

«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου φασίστες, ναζιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ, για να μην σου μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά, φλογερά και ασυμβίβαστα, όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ.

Να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ για αυτό», ανέφερε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος ανέγνωσε και ένα σημαδιακό, όπως το χαρακτήρισε, απόσπασμα, από μια ποιητική συλλογή από τη Θεσσαλονίκη. Ο Μίκης, αφιέρωσε την ομιλία του στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον Οθωμανικό ζυγό και που πέθανε σαν χθες, στις 4 Φλεβάρη 1843, στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
«Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν, να παραμείνω πιστός στις ιερές αξίες των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για την πατρίδα. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου. Να είμαι πατριώτης, διεθνιστής και συνάμα να περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλους του τις μορφές και προπαντός στην πιο πολύ απατηλή και επικίνδυνη μορφή, την αριστερόστροφη σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι δειλοί τρομοκράτες σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας», δήλωσε με νόημα ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ουσία του προβλήματος με βάση ιστορικά δεδομένα. «Τα Σκόπια με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας, για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου. Ο στόχος αυτός, λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατευθείαν απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Με μια κολοσσιαία προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σε αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών, επωφελούμενοι από τη στάση των Ελλήνων κατά καιρούς υπευθύνων που δεν έκαναν καμιά προσπάθεια να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων αυτή τη χονδροειδή παραποίηση της ιστορίας. Πρέπει κι εμείς να αναγνωρίσουμε ότι είναι και δική μας ευθύνη το γεγονός ότι επιτρέψαμε να ανατρέφονται τόσες γενιές Σκοπιανών με τις ιδέες που ανέφερα ώστε σήμερα να εμφανίζεται ως μάταιο η ακόμη και άδικο, να ζητάμε αυτούς να αλλάξουν το όνομά τους που έχει γίνει ένα με τον εαυτό τους
και να έχουμε φτάσει σε θλιβερό σημείο που μας θίγει ως λαό, να είμαστε αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας», τόνισε απευθυνόμενος στους αμέτρητους Έλληνες κάθε ηλικίας, που κατέκλεισαν, όχι μόνο το Σύνταγμα, καταφθάνοντας από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ο Μίκης Θεοδωράκης.

ΔΙΧΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλειστές, ήταν επίσης η Πειραιώς, η Ομόνοια, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Αγίου Κωνσταντίνου, η Φιλελλήνων, η Ερμού, η Αμαλία μέχρι τους στύλους του Ολυμπίου Διός και την αρχή της Βουλιαγμένης και άλλοι μικρότεροι δρόμοι, με τη συγκέντρωση, πραγματικά μεγαλειώδη και δίχως προηγούμενο, όπως άλλωστε μετέδιδαν και τα πολύ μεγάλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Δυναμικό παρόν, εκτός από επιστήμονες, όπως ο γνωστός συνταγματολόγος και διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ήταν πρωθυπουργός, Γιώργος Κασιμάτης και φυσικά, εκπρόσωποι της Εκκλησίας. Παρόντες, ήταν 16 μητροπολίτες, επίσκοποι και μεγάλος μέρος της ιεραρχίας της Εκκλησίας Ελλάδος, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Εκτός του Μίκη Θεοδωράκη μίλησε και ο Γιώργος Κασιμάτης τονίζοντας ότι σήμερα εφαρμόζεται το άρθρο 120 του Συντάγματος και ότι το μήνυμα του λαού με την πρωτοφανή και δυναμική παρουσία του είναι  σαφές. Ο πατριωτισμός των Ελλήνων και η ενότητά τους μπορούν να φέρουν  πίσω τη χαμένη εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Χαιρέτησαν εκπρόσωποι Μακεδονικών και Κρητικών Σωματείων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης. Το συγκλονιστικό συλλαλητήριο έκλεισε με ομόφωνο ψήφισμα που θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Leave a Reply