ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με ποιον πολεμάμε;

0

Μιαπαροιμία στο χωριό μου λέει: Μας φταίει το γομάρι και χτυπάμε το σαμάρι…! Τι ακριβώς ζητάμε, φίλοι μου, με τα συλλαλητήρια; Θέλετε να μαζευτείτε  πολλοί, να σας δώσουν και από ένα όπλο και να είστε έτοιμοι να εισβάλετε σε κάποια χώρα;

Του ΘΟΔΩΡΟΥ  ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥgalanopoylos

Ή  μήπως απλά δεν σας αρέσει ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση και θέλετε κάτι πιο στιβαρά ακροδεξιό ή ακροαριστερό πού να κατατροπώσει τους εχθρούς σας;  Αλήθεια ξέρετε ίσως ποιοι είναι οι εχθροί σας; Οι Σκοπιανοί που γεμίζουν τα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική;  Οι Τούρκοι που έρχονται με τα κότερα τους στη Σύμη;  Πιθανόν οι Άγγλοι που είναι ξεβράκωτοι στο Λαγανά και στα Μάλια;  Σε μία συγκέντρωση λαού ένα είναι το σημαντικό.

Ποιος είναι αυτός που θα μιλήσει, που θα κατευθύνει και θα διαμορφώσει σε τι,  τον παλμό, το θυμό ή τη διαμαρτυρία του λαού!  Ε, εμένα, αγαπητοί μου, πάει πολύ να κατεβάσω τη νοημοσύνη μου και να καθίσω να ακούω από ψηλά από εξέδρες διάφορα σούργελα να βγάζουν τα απωθημένα τους, τώρα που βρήκαν την ευκαιρία !  Και ούτε δέχομαι την υποκρισία πολλών κομμάτων που είχαν μία ήπια πολιτική άποψη μέχρι πριν από λίγο, αλλά μόλις μυρίστηκαν ότι φεύγουν τα πρόβατα από το μαντρί, να τρέχουν να τα μαντρώσουν ντυμένοι εθνικιστικές και ακροδεξιές προβιές…!

Η πατρίδα δεν κινδυνεύει ούτε από Σκοπιανούς που χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία, ούτε από Λίβυους και Λιβανέζους που χρησιμοποιούν το όνομα Τρίπολη!  Κινδυνεύει από εμάς τους ίδιους που παλεύουμε με τους ανεμόμυλους, αλλά αφήσαμε και ΕΝΦΙΑ και φόρους και περικοπές και απολύσεις και ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου ελεύθερα όλα, να   μας ξεσπιτώνουν…! Αν χρόνια τώρα αντιδρούσαμε στη μόνιμη αλληλο εξάρτηση με τους πολιτικούς αβανταδόρους,  και κόβαμε  μαχαίρι και τα ρουσφέτια και τα λαδώματα και τις διαπλοκές,  και διαλέγαμε μόνο άξιους να μας εκπροσωπούν, τώρα θα είχαμε μία χώρα που θα την σεβόντουσαν οι πάντες! Και  πιο πολύ εμείς οι ίδιοι που τη βρίζουμε φεύγοντας μετανάστες…!

 

Leave a Reply