ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απόκριες και Σκοπιανό

0

ΑΠΟΚΡΙΕΣ  2018 λοιπόν και για δύο εβδομάδες το ξεφάντωμα θα είναι στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας και μάλιστα χωρίς καμία διάθεση δικαιολογίας.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ όσο περισσότερο μπορείτε ακόμα κι αν χρειάζεται να πάτε πριν σε συλλαλητήρια.

***

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ αποκριάτικη τριγύρω μας εξυφαίνεται.

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ έχει μεταμορφωθεί σε γειτονιά των χρωμάτων.

ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ κυριαρχεί και η αίσθηση της χαράς γίνεται ανυπέρβλητη.

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ είναι γιορτή από κάθε άποψη και η γιορτή απαραίτητη προϋπόθεση έχει τη χαρά.

Η ΧΑΡΑ είναι το κλειδί της γιορτής.

***

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ο ανεπανάληπτος. Γνωστός και ως Βούλης ο κλόουν.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ μια φορά λοιπόν ο Βούλης κάνει αισθητή την παρουσία του στη γειτονιά των χρωμάτων κερδίζοντας μικρούς και μεγάλους με την παιχνιδιάρικη διάθεση που έχει και το μοναδικό τρόπο που έχει να σκορπίζει κέφι.

ΤΟΝ ΕΙΔΑ και το μεσημέρι της Κυριακής πως χειριζόταν το ρόλο του κερδίζοντας την προσοχή των μικρών του φίλων που με προσοχή των παρακολουθούσαν.

Ο ΒΟΥΛΗΣ κάνει με αγάπη αυτό που κάνει και αυτή η αγάπη δεν κρύβεται.

ΥΠΑΡΧΕΙ βέβαια και η μελαγχολία του κλόουν, αλλά αν υπάρχει στον Βούλη, ο ίδιος επιδέξια τη μετουσιώνει σε γέλιο και μπράβο του.

***

ΑΠΟΚΡΙΕΣ λοιπόν και ποιος την πιάνει την παρέα του δίδυμου Κλειδαρά Μεζεδολόγου και Πωλ Κέρμπουρι που θα οργιάσει πάλι σε όλα τα πάρτι που θα προσκληθούν ως τάλε κουάλε.

ΟΡΕΞΗ έχουν μαζί και κέφι πρωτόγνωρο για γλέντι και δεν το κρύβουν.

ΠΗΓΑΝ και στο συλλαλητήριο μάλιστα για το Σκοπιανό στην Αθήνα, όπου και οι δυο ένιωσαν ως Καλαματιανοί απόγονοι του θρυλικού Σαράντου Αγαπηνού από τους Γαργαλιάνους που πέρασε στην ιστορία ως Καπετάν Αγρας.

ΓΙΑ το συλλαλητήριο τώρα, όσο είδα και όπως το είδα στην τηλεόραση είχε όγκο αλλά δεν είχε τον παλμό που είχαν τα συλλαλητήρια του 1992, αν αυτό έχει σημασία.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν έντονα συγκινησιακή αλλά δεν ξέρω πόσοι κατάλαβαν αυτά που είπε και μακάρι να έχω άδικο.

ΟΧΙ γιατί δεν ήταν ξεκάθαρα αυτά που έλεγε αλλά προφανώς ακούγονταν όπως το ακροατήριο ήθελε να τα ακούσει.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Leave a Reply