ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Συγχωροχάρτι» στην κυβέρνηση για τα σκουπίδια δίνει ο Πατσαρίνος που δεν «βλέπει» πολιτικό θέμα!

0

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απάντηση σε όσα ακούγονται εδώ και καιρό, αναφορικά με το πολιτικό  «άδειασμα» της κυβέρνησης στο πρόσωπό του, για το ζήτημα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Πελοποννήσου με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) έδωσε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ενόψει της αυριανής απολογιστικής εκδήλωσης της παράταξής του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Νίκος Πατασαρίνος, ο οποίος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο κ. Πατσαρίνος, αναφέρθηκε στη στήριξη της κυβέρνησης και στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκης, μιλώντας ξεκάθαρα υπέρ της και απαντώντας στο θέμα, έμεινε σταθερός στην άποψή του ότι το έργο αυτό, θα έπρεπε να γίνει διαφορετικά, τονίζοντας πως καταλαβαίνει την κυβέρνηση και μη βλέποντας πολιτικό θέμα… «Δεν είναι θέμα του Νίκου Πατσαρίνου, αλλά της παράταξης, όπου έχει εκφραστεί συλλογικά και ομόφωνα», σημείωσε ο κ. Πατσαρίνος και συνέχισε. «Καταλαβαίνω την κυβέρνηση, δεν συμφωνώ, αλλά την καταλαβαίνω και ανησυχώ, αν τέλος Φλεβάρη στο συνέδριο, δεν έχει λυθεί το ζήτημα. Την καταλαβαίνω, γιατί είναι άλλο να κυβερνάς, άλλο να είσαι περιφερειάρχης ή δήμαρχος ή επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή οποιασδήποτε παράταξης. Δε θεωρώ ότι «αδειάζει» κανέναν!

Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», ανέφερε, εμμένοντας στη θέση του, ότι η κυβέρνηση, έπρεπε από την αρχή, πιο ξεκάθαρα, να κινηθεί στην κατεύθυνση που και μείζονα μειοψηφία του Σώματος, είχε… χαράξει! «Είμαστε η χειρότερη Περιφέρεια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και προκειμένου να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση, επέλεξε – κακώς κατά τη γνώμη μου – να κλείσει το ζήτημα με τη ΣΔΙΤ. Εμείς δώσαμε μάχη για το αντίθετο», παραδέχθηκε μεταξύ άλλων, συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Πατσαρίνος, εξηγώντας γιατί, δίνει… συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση για την επιλογή αυτή! «Ακόμη υπάρχουν προβλήματα, όπως όσα συμβαίνουν με το ιδιοκτησιακό, αλλά και το Ελεγκτικό Συνέδριο», ανέφερε επίσης, τονίζοντας πως δεν έχει βρεθεί λύση, λόγω των κακών χειρισμών της Περιφερειακής Αρχής.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

Ο Νίκος Πατασρίνος, ασκώντας γενικότερα, σκληρή κριτική στην παράταξη Τατούλη, παρέμεινε στο ζήτημα, εστιάζοντας παράλληλα, στην εικόνα με τους ΧΑΔΑ, όπου από το 2015, οπότε και είχε δεσμευτεί σε Κοινή Υπουργική Επιτροπή ο κ. Τατούλης, ακόμη, δεν έχει γίνει τίποτε! «Είναι πολύπλοκο θέμα, εμείς από την αρχή πιστεύαμε σε έναν εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης, όπου θα στηριζόταν στη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Αυτή η ΣΔΙΤ στη σημερινή περίοδο των μνημονίων είναι αν μη τι άλλο προκλητική, έχει πολλές κρυφές πλευρές και διαρκείς “μαύρες τρύπες”», τόνισε και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, για άλλα μεγάλα έργα και τη θέση της πλειοψηφίας. «Τα Κέντρα Κοινότητας, την Αναπτυξιακή Τράπεζα, τη Διαστημική Πύλη και άλλα σημαντικά «εργαλεία» που εκτιμούμε πως πρέπει να αξιοποιηθούν, ο κ. Τατούλης, παρά την επιμονή μας, δεν τα φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για να εκφράσουμε όλες οι παρατάξεις τη γνώμη μας και μιλάει για την πορεία τους, μόνο με τους δικούς του συνεργάτες και ειδικά με τους Γερμανούς. Ζητήματα επίσης, όπως αυτά της οδοποιίας και ειδικά της Ολυμπίας Οδού, του εθνικού δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη και του τοπικού δικτύου, του λιμανιού της Κυπαρισσίας που 7 χρονιά είναι… επείγον, του Εθνικού Σταδίου της Καλαμάτας που είναι σε κακά χάλια, ενώ δόθηκαν χρήματα για γήπεδο της ΕΠΣ στην Αργολίδα, των αντιπλημμυρικών, το 75% των οποίων πάνε μόνο σε δρόμους και φυσικά, του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού, όπου υπάρχουν πολλά ζητήματα, αφού πολλοί οικισμοί δεν έχουν αποχετεύσεις, δεν γίνεται τίποτε», δήλωσε ο κ. Πατσαρίνος, που αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πολλές φορές συμμετέχει σε διαγωνισμούς έργων η εταιρεία του αδερφού του κ. Τατούλη. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, άφησε στην άκρη τη διαφωνία με την κυβέρνηση για τα απορρίμματα και υπεραμύνθηκε του έργου της, εκτιμώντας πως το 2018, θα είναι μια καλύτερη χρονια.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑ… ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ

«Στη χώρα μας γίνεται ένας αγώνας για να μπορέσει η Ελλάδα να πατήσει στα πόδια της και πιστεύουμε ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις, χωρίς να… πετάμε στα σύννεφα. Η προσπάθεια που γίνεται για μια δίκαιη ανάπτυξη, θέτει ως βασικές προϋποθέσεις, τα ζητήματα της συμμετοχής, της διαφάνειας και της αποκέντρωσης. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι εμπιστεύεται και τους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης και το έχει υποδείξει, ενώ μέσα στο χρόνο θα φέρει και την αλλαγή του Καλλικράτη, όπου μαζί με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος που θα βοηθήσει πάρα πολλές δυνάμεις ενεργών πολιτών να συμμετάσχουν σε αυτή», δήλωσε ο Νίκος Πατσαρίνος που συνέχισε την επίθεση στην Περιφερειακή Αρχή. «Είναι χαρακτηριστικά τα ζητήματα συγκεντρωτισμού, αδιαφάνειας, ιδιοτέλειας, αυταρχικότητας και αλαζονείας, που συναντάμε στη διοίκηση της περιφέρειας, κάτι που ενοχλεί ακόμη και δικά τους στελέχη. Υπάρχουν ακόμη και ζητήματα λειτουργίας των θεσμών, όπως της Οικονομικής Επιτροπής ή της Επιτροπής Διαβούλευσης και της Αναπτυξιακής. Ζητήματα συνεργασίας με τους Δήμους, όπου βλέπουμε πως ειδικά στα μεγάλα έργα, παρακάμπτονται, όπως συμβαίνει και με άλλους φορείς που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Πατσαρίνος, ενώ στους λόγους που γίνεται η αυριανή απολογιστική εκδήλωση, στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα, αναφέρθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας Στέλλα Καρλαύτη, συνεχίζοντας και αυτή τη… γραμμή της επίθεσης.

ΑΥΡΙΟ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

« Η ίδια η φύση της παράταξης και οι αξιακοί και ιδεολογικοί κώδικες που τη διέπουν, θέλουν μεταξύ άλλων να έρχονται όλα στο φως. Η εκδήλωση αυτή, γίνεται στο πλαίσιο της δημοκρατίας, της σύνθεσης και όσμωσης απόψεων, της διεύρυνσης πεδίων επίλυσης των όποιων προβλημάτων και της αποτελεσματικότητας. Επιχειρούμε την ενεργοποίηση των σκεπτόμενων συμπολιτών μας, σε αντίθεση με τις γνωστές πρακτικές της Περιφερειακής Αρχής, που είναι αλαζονική, συγκεντρωτική και αυταρχική και θεωρεί ότι έχει το αλάθητο και αντιμετωπίζει τα ζητήματα σε κλειστές συσκέψεις», δήλωσε μεταξύ άλλων η Στ. Καρλαύτη, η οποία ανέπτυξε και τους δυο ακόμη λόγους διεξαγωγής αυτής της εκδήλωσης. Το γεγονός ότι τα σοβαρά και άλυτα προβλήματα της περιοχής μας, δεν μπορούν να λυθούν χωρίς διάλογο, όπως είπε, αλλά και το 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργανώνεται στα τέλη του μηνός στην Τρίπολη από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια. «Η ίδια η Περιφερειακή Αρχή, παρά τις εξαγγελίες της, δεν έχει κάνει τίποτε ώστε το συνέδριο αυτό, να έχει εφαλτήριο στην κοινωνία», σημείωσε καταληκτικά.

Leave a Reply