ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγωνιστική… υποδοχή ετοιμάζουν στον Τσίπρα πολίτες και φορείς που συζητούν αύριο στην Τρίπολη!

0

Την… αγωνιστική υποδοχή του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών της κυβέρνησης, στην Τρίπολη για το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 26 και 27 του μηνός, συζητούν απόψε στις 7 σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, σωματεία, συλλογικότητες, αυτοδιοικητικές κινήσεις και πολίτες.

«Η παρουσία του πρωθυπουργού και σύσσωμου σχεδόν του Υπουργικού Συμβουλίου στο επικείμενο περιφερειακό συνέδριο στην Τρίπολη για την «Ανάπτυξη», με τα γνωστά σχέδια επί χάρτου και τις υποσχέσεις για έξοδο από τα μνημόνια, δεν μπορεί παρά να είναι προκλητική για το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής μας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Αρκαδίας κατά των πλειστηριασμών, καλώντας όλους να συμμετάσχουν. «Όπως στις υπόλοιπες Περιφέρειες στις αντίστοιχες φιέστες, η αντίδραση της κοινωνίας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των «θεσμών», υπήρξε έντονη και καταδείχθηκε με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις εργαζομένων και πολιτών, έτσι και στην Τρίπολη πρέπει ο Πρωθυπουργός να λάβει το μήνυμα της αγανάκτησης και της αντίστασης, της οργής και της αντεπίθεσης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για ποια ανάπτυξη κάνουν λόγο όταν οι εργαζόμενοι είναι γονατισμένοι, η νεολαία ξεριζωμένη, η χώρα πλήρως υποδουλωμένη, ο εθνικός πλούτος δεσμευμένος για 99 χρόνια προς εκποίηση;

Για ποια περιφερειακή ανάπτυξη έρχονται να μιλήσουν την ώρα που οδηγούν στη διάλυση τη ΔΕΗ και προχωρούν στην πώληση σε ιδιώτες τις 2 λιγνιτικές Μονάδες μαζί με τα ορυχεία στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης;

Για ποια ανάπτυξη θα μας μιλήσουν όταν έχουν παραδώσει τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο;

Για ποια περιφερειακή ανάπτυξη έρχονται να μιλήσουν όταν η περιφέρειά μας είναι απ’ τις πρώτες σε ποσοστά ανεργίας και φτώχειας σε ολόκληρη την Ευρώπη;

Για ποια ανάπτυξη μιλάνε όταν η Παιδεία, η Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια ξηλώνονται συστηματικά, θεωρούνται περιττό κρατικό έξοδο που πρέπει να μπει στη μέγγενη των πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5%;», διερωτώνται και καταληκτικά επισημαίνουν πως «η «ανάπτυξή» τους στηρίζεται πάνω στα συντρίμμια της πολιτικής τους, βασίζεται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία και την υποαπασχόληση, στην κατάργηση των εργασιακών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, στην ελαστική και «μαύρη» εργασία, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου, στους πλειστηριασμούς και τη φορολεηλασία, στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΝΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Κάλεσμα συμμετοχής, απευθύνουν και οι εκπρόσωποι του Σωματείου εργαζομένων στην Ενέργεια στην Πελοπόννησο, οι τεχνεργάτες οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στον εμπορικό κλάδο και τα καταστήματα της Αρκαδίας, τονίζοντας πως το Αναπτυξιακό Συνέδριο, γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν και ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. «Ανάλογα συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις και επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν “ανταγωνιστικές” οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Το συνέδριο αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας, τους tour operators, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλοεξαγωγείς αγροτικών – κτηνοτροφικών προϊόντων, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Γι’ αυτό θα συνωστιστούν όλοι τους σ’ αυτή τη φιέστα. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από αυτή την «ανάπτυξη» και πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών, για τη ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους συλλόγους των εμπόρων και τους άλλους λαϊκούς φορείς να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο την Τρίτη 27 Φλεβάρη στην Τρίπολη, στην πλατεία Αγ. Βασιλείου, στις 6 το απόγευμα», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Comments are closed.