ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολιτικός βούρκος και οικονομικό τέλμα σε εκλογικό σκηνικό!

0

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ! Ο κύβος ερρίφθη και το μόνο βέβαιο είναι ότι ο δημόσιος βίος εν Ελλάδι μέχρι τις εκλογές θα κυλύεται στον πολιτικό βούρκο, ενώ παρά την «αναπτυξιολογία» και την ευημερία των δεικτών η χώρα δεν λέει να ξεκολλήσει από το οικονομικό τέλμα!

ΚΙ ΕΝΩ πολιτικά κόμματα και φορείς είχαν… εστιάσει στο Σκοπιανό, με το σκηνικό των μεγάλων συλλαλητηρίων να θυμίζει ημέρες 1992-93, η κυβέρνηση αποφάσισε να παίξει το πολιτικό της μέλλον στη… ρώσικη ρουλέτα!

ΕΤΣΙ πάμε πιο πίσω ακόμη από το 1992 και συγκεκριμένα στην προ «βρόμικου ’98» περίοδο και όσα ακολούθησαν με το σκάνδαλο Κοσκωτά, τις Προανακριτικές Επιτροπές και τα Ειδικά Δικαστήρια!

ΜΟΝΟ που χρειάστηκε να περάσουν 40 περίπου χρόνια για να καταλάβουμε και οι νεοέλληνες ότι η… ιστορία επαναλαμβάνεται!

ΤΩΡΑ ΜΕΝΕΙ να δούμε πως θα επαναληφθεί και ποιοι θα φορτωθούν το πολιτικό φιάσκο, ενώ το μόνο που ξέρουμε είναι ποιός θα πληρώσει πάλι το τίμημα!

ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ κανείς ότι τα συνήθη υποζύγια θα βυθιστούν περισσότερο στο οικονομικό τέλμα από το οποίο δεν λέει να ξεκολλήσει η χώρα μετά από 8 αιματηρά χρόνια λιτότητας, φτωχοποίησης, ανηλεών περικοπών, ανεργίας και υπερφορολόγησης;

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, λοιπόν, ότι στήνεται εκλογικό σκηνικό με την «υπόθεση Novartis», με πολλά «μυστηριακά» να συμβαίνουν που ανακατώνουν την… τράπουλα και δημιουργούν «τρικυμία» στην πολιτική σκακιέρα!

ΟΛΟΙ, λοιπόν, εναντίον όλων! «Καθαροί» εναντίον «βρόμικων» και τούμπαλιν, με πλειοδοσία σε λαϊκισμό και σκανδαλολογία, ενώ οι πολίτες θεατές και παθητικοί αποδέκτες των μηνυμάτων από τα ΜΜΕ της (νέας και παλιάς) διαπλοκής!

ΣΚΑΝΔΑΛΑ εν Ελλάδι υπήρξαν και υπάρχουν! Όμως, δυστυχώς για τους πολίτες και την κοινωνία, το πολιτικό σύστημα ήταν και είναι οχυρωμένο πίσω από τις ασυλίες, με κατοχυρωμένα δικαιώματα που δεν αγγίζουν το «πόθεν» του πολιτικού χρήματος, απλά περιγράφουν το «έσχες» των πολιτικών…

ΕΤΣΙ, με την οικονομία στο τέλμα, με την κοινωνία στο περιθώριο και την πολιτική ζωή στο βούρκο των σκανδάλων, του λαϊκισμού και της ανυποληψίας, η χώρα θα σύρεται μέχρι τις εκλογές το κλίμα ακραίας πόλωσης!

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ αρένα εντός Κοινοβουλίου και εκτός στα τηλεοπτικά παράθυρα, θα ζήσουμε σκηνικό πολιτικής διαμάχης μέχρι εξοντώσεως και τελικής πτώσεως! Εντός ή εκτός μνημονίων αδιάφορο, αφού η επιτροπεία καλά θα κρατεί μέχρι το 2060 και βάλε…

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Καρναβάλι και οι μασκαράδες έχουν παντού το πάνω χέρι!… Κάτω οι μάσκες των κουκουλοφόρων!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Comments are closed.