ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα τριήμερο στη Μάνη

0

ΜΕ ΧΑΡΑ δέχομαι κάθε φορά την πρόσκληση να βρεθώ στη Μάνη (Στούπα-Καρδαμύλη) κι αυτό συνέβη και το Παρασκευοσαββατοκύριακο που πέρασε προτελευταίο της Αποκριάς.

ΝΑ ’ΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ στη Μάνη φιλοξενούμενος στη Στούπα, στην παραλία της Καλόγριας διαμένων, προσκεκλημένος εκλεκτών φίλων για ένα τριήμερο, όπου καλά περάσαμε και πολύ χαρήκαμε.

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ στη Μάνη είναι ήσυχος παρά τον ανυπότακτο καιρό που αυτές τις μέρες προέκυψε (ας όψεται… η Ιοκάστη!!).

ΜΑΓΙΚΗ η παραλία της Καλόγριας χωρίς τις ομπρέλες, σχόλιο που έκαναν και άλλοι φίλοι και δικαιολογημένα άλλωστε.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ στη Στούπα και τα περισσότερα καταστήματα κλειστά σε φάση ανακαίνισης εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου που φέτος θα ξεκινήσει νωρίτερα και προβλέπεται να είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ βράδυ και για φαγητό στο εστιατόριο της Αγγελικής. Λίγος ο κόσμος κυρίως ξένοι και στα ηχεία ο Γιώργος Μαργαρίτης να τραγουδάει το θρυλικό πλέον σουξέ του: «Πεθαίνω για σένα».

ΑΡΓΟΤΕΡΑ στο δωμάτιο η μουσική από τη θάλασσα να ’ρχεσαι συντροφιά μέσα στο αγκάλιασμα της νύχτας.

ΣΑΒΒΑΤΟ πρωί για καφέ στο Ελαία με θέα την στραφταλοκυματίζουσα θάλασσα.

ΣΤΑ ΔΙΠΛΑΝΑ τραπέζια να συζητούν για το λάδι και την τιμή του.

ΤΟ ΙΔΙΟ βράδυ πάμε στην Καρδαμύλη όπου στο  καφέ μπαρ Aquarella περιπλανιόμαστε σε «μουσικά ταξίδι του Βορρά» από δύο εξαιρετικούς μουσικούς από τη Σκωτία, τη βιολίστρια Becka Wolfe και τον κιθαρίστα και μελετητή της ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας Josh Bartey για το οποίο θα κάνω σύντομα εκτενή αναφορά.

ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ η Aquarella από Ελληνες και ξένους που χάρηκαν μια ξεχωριστή μουσική πανδαισία.

Η ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ το βράδυ ερημική στη νωχελικότητά της και το αερόβροχο να πρωταγωνιστεί.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στη Στούπα και φαγητό στον Αμμο με τον αέρα και τη βροχή να δίνουν το δικό τους ρεσιτάλ.

ΣΥΖΗΤΑΜΕ τρώγοντας ή παρέα, η Βασιλική, ο Σάκης, η Μαρία, ο Γιάννης, η Becka, ο Josh, η Κατερίνα, η Αννα κι ελόγου μου κι είναι πολλά τα θέματα που έρχονται και φεύγουν από το τραπέζι.

ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί και το πρόγραμμα περιλαμβάνει κοπή πίτας από τη Γαία στο χώρο της στον Αγιο Νικόλαο.

Η ΓΑΙΑ, σύλλογος με πολλαπλές δράσεις και έργο έχει σημαντικότατη προσφορά στην περιοχή, χάρη στον εθελοντισμό όσων μετέχουν σε αυτή.

ΜΙΛΗΣΑΝ η Χριστίνα Κώνσταντου και ο Κώστας Ξυδέας και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τον άνθρωπο ορχήστρα Κωστή Σφέτσα. Τυχεροί όσοι είμαστε εκεί κι ακούσαμε και τη Βασιλική να τραγουδάει.

ΤΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ προσφορά του Στέλιου Περδικέα και του ζαχαροπλαστείου Λιχουδιά, όπως αναφέρθηκε.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της ίδια μέρας, βόλτα και ξενάγηση με την Αννα στην παραλία  του Αγίου Νικολάου που έδωσε πολλά ενσταντανέ η περιοχή στο φωτογραφικό της βλέμμα.

ΠΛΗΡΗΣ εικόνων και καλής διάθεσης επέστρεψα και με πολλές ευχαριστίες εκ μέρους στους φίλους της ΝΑΡΤΟΥΡΑ που με κάλεσαν βεβαίως.

Η ΝΑΡΤΟΥΡΑ ως πολιτιστικό σωματείο (είχε την πρωτοβουλία και για τη μουσική βραδιά στην Καρδαμύλη), έχει πλέον καταξιωθεί στη συλλογική συνείδηση της περιοχής με τις μέχρι τώρα δράσεις του ενώ έχει ήδη δρομολογήσει και νέες για τις οποίες θα ειπωθούν περισσότερα το επόμενο διάστημα.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ για σήμερα δεν μπορώ να μην επισημάνω πως τρεις μέρες στη Μάνη δεν άκουσα να γίνεται λόγος, ούτε υπέρ  ούτε κατά για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη.

ΠΕΡΙΤΤΟ βεβαίως να πω ότι ετοιμάζομαι κιόλας για νέο ταξίδι στη Μάνη το επόμενο διάστημα.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.