ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναζητείται (και δεν βρίσκεται) έρμα και όραμα και άλλα θέματα…

0

«ΕΝΑ μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού νιώθει θυμό και μια αίσθηση ταπείνωσης. Τα χρόνια της κρίσης και της κατρακύλας σε όλους τους τομείς αποδείχθηκαν πολλά.

ΤΟ ΙΔΙΟ και οι κίβδηλες υποσχέσεις όσων πάτησαν πάνω στην υπερηφάνειά του και κατόπιν τις εξαργύρωσαν για την εξουσία.

ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ όμως, ο πολίτης, ότι η χώρα δεν έχει ηγεσία. Η υπόθεση των Σκοπίων ήταν ο σπινθήρας που άναψε φωτιά. Κανείς δεν ξέρει πού θα καταλήξει, σίγουρα, πάντως, θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για την επόμενη μέρα.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ λάθος οιαδήποτε πολιτική δύναμη να θεωρήσει «δικό της» αυτό το κύμα που δημιουργείται. Αυτές οι ιστορικές εκρήξεις ποτέ δεν είναι ελεγχόμενες.

ΒΕΒΑΙΩΣ, η αγωνία αυτού του λαού για μια στιβαρή ηγεσία με έρμα και όραμα είναι δεδομένη. Ας ελπίσουμε ότι θα οδηγήσει σε κάτι θετικό για τον τόπο».

***

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ έρμα και όραμα, τιτλοφορείται το άρθρο της «Καθημερινής» που προηγήθηκε.

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ περίπτωση, την ελληνική, αναζητούνται και τα δύο που προφανώς μοιάζουν να είναι δυσεύρετα ως είδη σε ανεπάρκεια.

ΚΑΙ σαν να μην φτάνει η γενικότερη ανεπάρκειά μας, έχουμε και σκάνδαλο Novartis που έσκασε πρόσφατα και μας έκανε να ξεχάσουμε το Σκοπιανό που ίσως τελικά να εξελίσσεται καλύτερα απ’ ότι ανέμεναν οι φανατικοί αιθεροβάμονες εθελοτυφλούντες.

ΗΔΗ γίνεται λόγος για σκευωρία πάντως στο εν λόγω σκάνδαλο που ίσως να προέκυψε για να ξεχαστούν τα πολυποίκιλα ζητήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητά μας.

ΚΑΙ όντως για ορισμένους φαίνεται πως ίσως και να ξεχάστηκαν για λίγο αφού πλέον θεωρούν πως η υπόθεση Novartis είναι το πλέον σοβαρό ζήτημα για να μας απασχολήσει.

ΓΙΑ να σταθώ πάντως και στο πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» στο φύλλο της Δευτέρας, η κυβέρνηση άλλαξε όντως την πολιτική ατζέντα και τώρα όλοι οι θεωρούμενοι ως εμπλεκόμενοι τρέχουν και δε φτάνουν.

ΣΕ ΟΛΑ αυτά να προσθέσω και το πολύ εύστοχο άρθρο στη «ΦΩΝΗ» του Θόδωρου Γαλανόπουλου με τον τίτλο «Ούτε μηχανή, ούτε εξουσία, λειτουργεί χωρίς μίζα!».

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ δικά σας ενώ οι μιζαδόροι αναζητούνται.

***

ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους, η πολιτικολογία είχε και άρωμα εκκλησιαστικό, όπως πληροφορήθηκα από τον πανταχού παρόντα Γιάννη Μποζίκα, ενώ οι δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου περί «ηθικής ενότητας» προκάλεσαν τη σχετική θυμηδία με αφορμή και τα όσα ήδη συζητούνται για την υπόθεση Novartis.

ΟΣΟ για τα Pampers του ’89 και τις βαλίτσες του Τσουκάτου, που θύμισε ο φίλτατος Γιάννης σε σχόλιό του, είναι μια καλή ευκαιρία για περαιτέρω προβληματισμό περί σκανδάλων που έχουν δυστυχώς πάλι την τιμητική τους.

***

ΑΠΟΚΡΙΕΣ και Αγιος Βαλεντίνος πάνε πακέτο φέτος και σήμερα προβλέπονται γλέντια σε όλη την επικράτεια της αισιόδοξης πόλης των ονειρικών ιβίσκων όπου μασκαράδες και ερωτευμένοι αναμένεται να δώσουν τις παραστάσεις τους.

ΜΕΓΑΛΕΙΑ εν ολίγοις  και δεν είναι διόλου υπερβολή.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να αφήσουμε στην άκρη τη μιζέρια και την μεμψιμοιρία αν θέλουμε να μη μας καταπιεί το τέρας της ηττοπάθειας.

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ πηγαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους και η επιθυμία για ξεφάντωμα δεν χρειάζεται καμία δικαιολογία για να εκφραστεί.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.