ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διήμερη επίσκεψη Γ. Κατρούγκαλου στην Τυνησία!

0

Διήμερη επίσκεψη στην Τυνησία  πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τυνησίας  Khemaies Jhinaoui.  Επίσης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα, Sabri Bachtobji.

Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας Zied Laadhari, τον υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου Hichem Ben Ahmed και την υφυπουργό Τουρισμού Salma Elloumi Rekik.

Στις συναντήσεις του με τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της Τυνησίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καλύτερη προετοιμασία της επόμενης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος-Τυνησίας, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μέχρι τα τέλη του 2018. Επίσης συζητήθηκαν θέματα για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας καθώς και  η συγκρότηση οικονομικού συμβουλίου από Ελληνικές και Τυνησιακές επιχειρήσεις.

Η Τυνησία  είναι η πιο πετυχημένη περίπτωση της Αραβικής Άνοιξης, με παραδοσιακές φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και είναι  σημαντική χώρα για το άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας στην Αφρική.

 

Comments are closed.