ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρά τις διαβεβαιώσεις δε θέλουν δημόσιες τουαλέτες στην Καλαμάτα!

0

Οξύ πρόβλημα υπάρχει στην πόλη της Καλαμάτας, καθώς δεν ικανοποιούν τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών οι χημικές τουαλέτες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος. Για την αντιμετώπισή του, ελήφθη απόφαση κατασκευής δημοσίων τουαλετών, δύο προς το παρόν, μία εκ των οποίων στην Αριστομένους, έμπροσθεν του ΔΗΠΕΘΕΚ και μία στη νοτιοανατολική πλευρά του πάρκινγκ. Η χωροθέτηση έγινε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας

Ύστερα από τις αντιδράσεις πολιτών, οι οποίοι συνέλεξαν υπογραφές εναντίον της κατασκευής δημόσιας τουαλέτας στη νοτιοανατολική πλευρά του κεντρικού πάρκινγκ, επισημαίνεται ότι ο Δήμος ΕΓΓΥΑΤΑΙ πως οι τουαλέτες θα λειτουργήσουν χωρίς κανένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα. Η συντήρηση και ο καθαρισμός τους θα γίνεται, όπως και στην εθνική οδό, από εργολάβο και θα λειτουργούν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν και για τις τουαλέτες στην πλατεία Μαυρομιχάλη, γι’ αυτό δεν είχαν λειτουργήσει από τότε που κατασκευάσθηκαν. Μετά, όμως, από τη σωστή λειτουργία τους και τον τακτικό καθαρισμό από εργολάβο, καμία αντίρρηση / αντίδραση δεν υπάρχει για τις συγκεκριμένες τουαλέτες.

Η κατάσταση που τώρα επικρατεί στην περιοχή του πάρκινγκ περιγράφεται με τη λέξη «δυσοσμία», καθώς αυτό έχει μετατραπεί σε υπαίθριο ουρητήριο. Ο Δήμος Καλαμάτας εγγυάται πως αυτή η κατάσταση δε θα συνεχισθεί και δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη λειτουργία δημόσιας τουαλέτας. Γι’ αυτό ζητείται και η συνεργασία των κατοίκων.

Comments are closed.