ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης η Καλαμάτα αποχαιρέτησε τον Λυκούργο Γαϊτανάρο!

0

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης η Καλαμάτα αποχαιρέτησε νωρίτερα το μεσημέρι τον «αρχιθύελλα», επίτιμο πρόεδρο της «Μαύρης Θύελλας», Λυκούργο Γαϊτανάρο στην εξόδιο ακολουθία που έγινε στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής.
Επικήδειο λόγο σχετικά με την ζωή, τη δράση και την προσφορά του αποδημήσαντος απηύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας αναφέροντας: «Αποχαιρετούμε σήμερα από τα εγκόσμια, με λύπη και στενοχώρια, τον αγαπητό σ’ όλους μας Λυκούργο, επίλεκτο μέλος της Καλαματιανής και της Μανιάτικης Κοινωνίας. Ο αείμνηστος Λυκούργος βίωσε στα 91 χρόνια του όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την πατρίδα μας από το 1930 και μετά. Αυτό, όμως, που προσδιόρισε τη ζωή του και κατηύθυνε εν πολλοίς τα βήματα του ήταν ο αδελφοκτόνος εμφύλιος της 10ετίας του 1940.
Σ’ όλα τα μεγάλα γεγονότα και στους δύσκολους καιρούς στάθηκε όρθιος, εξέφραζε τη γνώμη του με παρρησία, έπαιρνε θέση πάντοτε, βοηθούσε όποιον και όπου μπορούσε, τιμούσε τη φιλία στον υπερθετικό Βαθμό και ήταν απολύτως σταθερός στις απόψεις του, ακόμα και με προσωπικό κόστος.
Αγάπησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του τη Μάνη, τη Μανιάτικη ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα αυτής της ιστορικής περιοχής. Νοιάσθηκε τη Μάνη, πρότεινε και προώθησε έργα υποδομής και μέχρι πρόσφατα μιλούσε για τα Μανιάτικα προβλήματα και τους τρόπους επίλυσης τους.
Αφιερώθηκε στη «Μαύρη Θύελλα», ταυτίσθηκε με την πορεία και τους θριάμβους της, φρόντισε τους ποδοσφαιριστές της ως να ήταν δικά του παιδιά, χαιρόταν με την αναγνώριση και την αγάπη των φιλάθλων της 50 χρόνια τώρα, που τον ανακήρυξαν σε ισόβιο επίτιμο Πρόεδρο της ομάδας.
Αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο της δράσης, άνθρωπο της κοινωνίας, της οικειότητας, της φιλίας, της δημιουργίας, της προσφοράς, της αγωνιστικότητας και της επιμονής.
Αποχαιρετούμε με έναν ανυποχώρητο αγωνιστή της ζωής, με το μόνιμο χαμόγελο, την εκπληκτική ευστροφία και την ικανότητα επιβίωσης, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.
Κατευοδώνουμε όλοι εμείς, ιδιαίτερα οι συγχωριανοί του και οι Μανιάτες, τον αγαπητό Λυκούργο που σε λίγο θα τον σκεπάσει το χώμα των ιστορικών Δολών, δίπλα στην αγαπημένη του Φωφώ και με τη συνοδεία των παιδιών και των εγγονών του.
Ο Θεός ας τον συγχωρέσει και ας είναι αιωνία η μνήμη του.»

khdeia-gaitanaroy-3
ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ
Ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» Μανώλης Θεοδώρου αρκετά συγκινημένος αναφέρθηκε στις μεγάλες στιγμές που μοιράστηκαν με την ομάδα, αποκαλώντας τον πολλές φορές «πρόεδρο των προέδρων» και «πατέρα» της μεγάλης και ιστορικής οικογένειας της «Μαύρης Θύελλας».
Αναφέρθηκε στις ένδοξες εποχές που καθιέρωσαν την «Μαύρη Θύελλα» ως μεγάλη ομάδα στην Α΄ Εθνική, αλλά και στις δύσκολες εποχές, τονίζοντας ότι «ο Λυκούργος ήταν παρόν και στα δύσκολα, πόναγε και προσπαθούσε πάντα για το καλό της ομάδας. Και αυτό είναι και η παρακαταθήκη που μας αφήνει, να ξαναγίνει η αγαπημένη του «Μαύρη Θύελλα» μεγάλη ομάδα. Αυτή την υπόσχεση δίνουμε όλοι εμείς που είμαστε μαζί του και ο φίλαθλος κόσμος, που τον αποχαιρετούμε σήμερα στο τελευταίο του ταξίδι.»

ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ
ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ

Εξίσου συγκινημένα τα εγγόνια του Λυκούργος και Μαίρη που τον συνόδευσαν τόσο κηδεία όσο και στην τελευταία του κατοικία, αποχαιρέτησαν τον παππού δακρυσμένα, μιλώντας με λόγια αγάπης και σεβασμού. «Θα θυμόμαστε παππού πάντα τις συμβουλές σου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λυκούργος, σημειώνοντας την κυριότερη: «Να είστε πάντα παρόντες και αγαπητοί στον κόσμο. Να σας χαιρετούν οι άλλοι και να χαίρονται όταν σας βλέπουν.»


“Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Δολών που θα σε σκεπάσει”, αγαπητέ και αξέχαστε Λυκούργο!
«ΦΩΝΗ»

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΦΩΤΟ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΔΙΟΣ

Comments are closed.